ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Βοηθάμε τη μαμά να στρώσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι»

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας,  οργανώνει την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 στις 11:15 π.μ., εορταστικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών, με τίτλο «Βοηθάμε τη μαμά να στρώσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι».

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή αφιερωμένη στην αγάπη. Είναι παράδοση την ημέρα αυτή, όλη η οικογένεια να συγκεντρώνεται γύρω από το τραπέζι που είναι γιορτινό και ξεχωριστό.

Κάθε τόπος είχε τα δικά του μαγειρέματα.

Συνήθως, τέτοιες μέρες, οι νοικοκυρές ετοίμαζαν διάφορα γλυκά, δίπλες, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και πλούσια φαγητά για το γιορτινό τραπέζι.

Με τη γαλοπούλα και το χοιρινό κρέας, με το παραδοσιακό χριστόψωμο, το τραπέζι των Χριστουγέννων έπρεπε να διαφέρει από το καθημερινό, να είναι όμορφα στολισμένο.

Φέτος λοιπόν, τα παιδιά θα βοηθήσουν τη μαμά ή τη γιαγιά, να κάνει το τραπέζι των Χριστουγέννων μοναδικό. Όλοι μαζί στο Μουσείο, θα μπερδέψουμε παλιές και νέες τεχνικές και θα δημιουργήσουμε πρωτότυπα αντικείμενα για να το διακοσμήσουμε και να το στολίσουμε με έναν τρόπο διαφορετικό και πρωτότυπο!

Τα παιδιά θα βοηθήσουν τις μαμάδες τους και θα μετατρέψουν απλά καθημερινά υλικά σε μικρά αριστουργήματα.

Η συνταγή; Πολλή φαντασία, έμπνευση, πρωτότυπες ιδέες και  φυσικά συνεργασία.

Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας τις εξής ημέρες:

Τετάρτη 14/12 έως Παρασκευή 16/12, 9:00-14:00. Τηλ: 2410 239 446.

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό εργαστήρι είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις