ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Έχει και παρακάτω; Νέα ήττα της ΑΕΛ στην Ξάνθη (video)

Και το… αρνητικό σερί μεγαλώνει. Η ΑΕΛ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και στα Πηγάδια, γνωρίζοντας την ήττα από την Ξάνθη με 1 – 0.

Οι «βυσσινί» έχουν μεγάλο πρόβλημα και αγωνιστικό και ψυχολογικό να αντιμετωπίσουν. Και η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα δούμε… φως στο τούνελ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Βασιλακάκης στο 50′. Με δέκα ολοκλήρωσε το ματς η ΑΕΛ, καθώς τραυματίστηκε στο 82′ ο Αβραάμ και ενώ είχαν πραγματοποιηθεί όλες οι αλλαγές.

Ανούσια κατοχή η Ξάνθη

Τα πρώτα λεπτά στην αναμέτρηση κυλούσαν ομαλά. Ή τουλάχιστον όπως το περιμέναμε οι περισσότεροι. Η γηπεδούχος ομάδα είχε τη κατοχή και μία ελαφρά υπεροχή, δίχως όμως να απειλεί ουσιαστικά την ΑΕΛ. Μια ΑΕΛ που κυμάνθηκε στο ίδιο στυλ παιχνιδιού στα εκτός έδρας ματς, δίνοντας χώρο και περιμένοντας τις αντεπιθέσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή στο μέτριο ποιοτικά πρώτο ημίχρονο, ήρθε στο 21′. Σε σέντρα από τα αριστερά, ο Μονιάκης έκανε λάθος διώξιμο και ο Ντε Λούκας έκανε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά πάνω από την εστία του Ξενοδόχοβ.

Ξεθάρρεψε η ΑΕΛ

Τα λεπτά περνούσαν και οι «βυσσινί» άρχισαν να παίρνουν πιο συχνά επιθετικές πρωτοβουλίες. Δημιουργώντας τη πρώτη τους σημαντική φάση στο 32′. Ο Μονιάκης σε αντεπίθεση από αριστερά, σέντραρε για τον Αναστασόπουλος αλλά ο Καρασαλίδης με τάκλιν του… «πήρε την μπουκιά από το στόμα», απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

Σε μία φάση ολόιδια με τη προηγούμενη, οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη απείλησαν ξανά. Ο Αβραάμ από τα αριστερά και πάλι τροφοδότησε τον Ουρτάδο, ο οποίος έκανε το σουτ, όμως για ακόμη μία φορά ο Καρασαλίδης με προβολή έβαλε τη κόντρα.

Έλλειψη κατοχής, έλλειψη συγκέντρωσης και το πλήρωσε
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν πιο «ορεξάτοι» στο ξεκίνημα. Χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία στο 47ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ζίβκοβιτς έκανε λάθος, ο Αναστασόπουλος πήρε τη μπάλα από τα δεξιά, έδωσε στον Ναζλίδη και αυτός με τη μία πλάσαρε πολύ άουτ, σπαταλώντας τη σημαντικότερη ευκαιρία της ΑΕΛ.

Από την άλλη η Ξάνθη, όπως και κάθε αντίπαλος των «βυσσινί» φέτος, παρουσιάστηκαν πιο αποτελεσματικοί εκμεταλλευόμενοι τα κενά στην άμυνα της. Και στο 50′ ο Λάζιτς από τα αριστερά σέντραρε, ο Βασιλακάκης κινήθηκε πιο γρήγορα από τους αντίπαλους αμυντικούς και με κεφαλιά έκανε το 1 – 0.

Δείτε το γκολ όπως το μετέδωσε το novasports.gr

Αλλαγές σε σύστημα και πρόσωπα, αλλά…

Ο Σάκης Τσιώλης προσπαθώντας να αλλάξει τα δεδομένα στο ματς, έκανε τρεις αλλαγές σε διάστημα δεκαπέντε λεπτών, αλλάζοντας σύστημα. Όμως οι φιλοξενούμενοι αν και ανέβασαν τα ποσοστά κατοχής της μπάλας που είχαν, δεν ήταν απειλητικοί.

Μάλιστα τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο 82′. Ο Αβραάμ στη προσπάθειά του να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο, έπεσε στο έδαφος από τράβηγμα που ένιωσε και δε μπόρεσε να συνεχίσει αφήσει με παίκτη λιγότερο την ομάδα του, καθώς είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές.

Μείον έναν παίκτη και το… παραλίγο

Ωστόσο είχε μπει κουτσαίνοντας στο ματς και λίγο έλλειψε να αποβεί… «μοιραίος». Καθώς κουτσαίνοντας, από εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να δώσει πάσα, αλλά επειδή δε μπορούσε να βάλει βάρος στο πόδι του έκανε λάθος, με τη Ξάνθη να βγαίνει αντεπίθεση με πέντε παίκτες εναντίον τριών. Όμως έγινε λάθος στη τελική πάσα και οι αμυντικοί της ΑΕΛ έδιωξαν.

Κι όμως η ΑΕΛ θα μπορούσε να είχε… «κλέψει» ακόμη έναν βαθμό. Διότι στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ποτουρίδης έβγαλε μόνο του τον Καπό μέσα και δεξιά στη περιοχή, αλλά ο επιθετικός της ΑΕΛ έστειλε τη μπάλα πολύ ψηλά άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία φάση και οι «βυσσινί» γνώρισαν ακόμη μία ήττα.

Οι Συνθέσεις

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Γουάλας, Ντε Λούκας, Βασιλακάκης (84′ Νιέτο), Τριάδης (71′ Καμαρά), Γιουνές (89′ Ράνος), Λουσέρο, Λάζιτς.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ποτουρίδης, Αναστασόπουλος (55′ Γκόλιας), Γιοβάνοβιτς, Μονιάκης, Ρέντζας, Σουλιώτης, Ουρτάδο (70′ Καπός), Ναζλίδης, Αβραάμ, Μαρουκάκης (67′ Λαμπρόπουλος).

Διαιτητική Τριπλέτα
Μάνταλος, Ευθυμιάδης, Βασιλόπουλος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις