ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τα ξωτικά της Δημιουργικής Πόρτας» στο Μύλο του Παππά

Όσο διαφορετική είναι μια ηλιόλουστη μέρα από μια συννεφιασμένη, τόσο διαφορετική μπορεί να γίνει μια Παιδιατρική Κλινική, όταν κάποιοι σκεφτούν με αγάπη και μεράκι.

Αυτό ακριβώς έκανε η “Δημιουργική Πόρτα”, ο αγαπημένος εικαστικός πολυχώρος των παιδιών, υποβάλλοντας στη διοίκηση της Παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, μια πρόταση χαράς.

Η “Δημιουργική Πόρτα”, έχει τη διάθεση να αναδιαμορφώσει και να διακοσμήσει το χώρο της κλινικής με χρώματα και σχέδια, έτσι ώστε να βοηθήσουμε την ψυχολογία των παιδιών και να κάνουμε τη διαμονή τους πιο ευχάριστη και λειτουργική.

Για το σκοπό αυτό δημιουργείται μια ομάδα εθελοντών εικαστικών και γενικότερα ανθρώπων που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν αφιλοκερδώς.

Η Δημιουργική Πόρτα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, αλλά και άλλους φορείς, θα διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων στις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Η διαδικασία εύρεσης χορηγών και χορηγιών έχει ήδη ξεκινήσει δίνοντας τη δυνατότητα σε επαγγελματίες της πόλης μας να συμβάλλουν στο πολύ σημαντικό αυτό έργο.

Το έργο αυτό ορίζεται να υλοποιηθεί και να παραδοθεί μέσα στο καλοκαίρι του 2017.

Όλοι μπορούν να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή, δίνοντας το παρόν στις γιορτινές εκδηλώσεις που  ξεκινούν στις 20 & 21 Δεκεμβρίου με «Τα ξωτικά της Δημιουργικής Πόρτας» στο Μύλο του Παππά. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410 621001, 6945184818

Συγκεκριμένα:

Η Δημιουργική Πόρτα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού θα διοργανώσει ένα διήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα που αποτελούν μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων για την αναδιαμόρφωση και διακόσμηση της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Και φέτος θα γεμίσει πάλι ο Μύλος με μυρωδιές, χρώματα και παιδικά γέλια μέσα σε μια ατμόσφαιρα μαγευτική.

Σας περιμένουμε την Τρίτη και την Τετάρτη 20 και 21 Δεκεμβρίου από τις 18.00 (ώρα προσέλευσης έως τις 19.30) στο κεντρικό κτήριο του Μύλου, 2ος όροφος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαμορφώνεται ως εξής:

1ος Σταθμός: Η κουζίνα της κυρίας Κανέλλας

Πολύχρωμα μπισκότα θα ζυμωθούν και θα πλαστούν από τους μικρούς μας φίλους και όταν ζεσταθεί ο φούρνος της κας Κανέλλας, θα ψηθούν και θα μεταμορφωθούν  με τη βοήθεια των παιδιών σε δεντράκια τρισδιάστατα.

 2ος Σταθμός: Δημιουργώ τον δικό μου Τραλαλάμ, το ξωτικό του δάσους

Τα παιδιά θα φτιάξουν ένα δικό τους ξωτικό από κουκουνάρια.

3ος Σταθμός: Το συσκευαστήριο των ξωτικών

Τα παιδιά και τα ξωτικά συσκευάζουν τα έργα που δημιούργησαν.

 4ος Σταθμός: Οι δωροευχές του Τραλαλάμ

Τα παιδιά θα απολαύσουν την κουκλοθεατρική παράσταση του Μαγικού Βιβλίου της Κάκιας Χαλήμαγα-Χατζή και θα γνωρίζουν από κοντά τον ζαβολιάρη Τραλαλάμ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις