ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εισπρακτικές εταιρείες “σπάνε” τα τηλέφωνα Λαρισαίων αγροτών για λογαριασμό της… ΔΕΗ!

Με τον καθημερινό βραχνά των εισπρακτικών εταιρειών ζουν ξαφνικά πλήθος αγροτών στη Λάρισα. Σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στο onlarissa.gr, τις τελευταίες ημέρες αγρότες “βομβαρδίζονται” από τηλεφωνήματα εισπρακτικών εταιρειών για οφειλές τους που αφορούν κατανάλωση ρεύματος στις καλλιέργειές τους!

Το παράδοξο όμως είναι, όπως σημειώνει στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, πως τα περισσότερα τηλεφωνήματα αφορούν οφειλές λογαριασμών που εκδόθηκαν μόλις τον περασμένο διάστημα και δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ενώ παράλληλα υπάρχει και μία μεγάλη μερίδα αγροτών που παραδοσιακά καταβάλλει τις οφειλές μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, όταν δηλαδή υπάρχει και η αναμενόμενη “ροή” χρημάτων από επιδοτήσεις, επιστροφές φόρου κλπ.

“Δεν μπορεί η ΔΕΗ που είναι μία εταιρεία που διαχειρίζεται ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι η ηλεκτρική ενέργεια, να συμπεριφέρεται ξαφνικά έτσι στους αγρότες. Αυτό είναι προκλητικό. Δεν μπορεί την ίδια ώρα το κράτος να μας χρωστάει από το 2013 χρήματα, αλλά εμείς ανήμποροι να περιμένουμε και να βρισκόμαστε στο έλεος εισπρακτικών εταιριών. Υπάρχουν συνάδελφοι που δέχονται δεκάδες τηλέφωνα κάθε μέρα και η ψυχολογική πίεση είναι μεγάλη…” είπε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος αγροτοσυνδικαλιστής.

Κάθε απάντηση από τη ΔΕΗ ή οποιονδήποτε αρμόδιο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεκτή…

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις