ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Από τους 9 αναπληρωτές που ήρθαν έμειναν μόνο 5 στη Λάρισα! Τα κενά παραμένουν παρότι φτάσαμε στα μέσα της σχολικής χρονιάς

Το θέμα με τα κενά στα δημοτικά σχολεία της περιοχή έφερε ξανά στην επικαιρότητα το περιστατικό με το δημοτικό της Βερδικούσας, όπου γονείς και μαθητές έκαναν κατάληψη ζητώντας ένα δάσκαλο για την 4η τάξη.

Χθες οι γονείς επισκέφτηκαν την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ζητώντας λύση για το πρόβλημά τους. Ο διευθυντής Σωτήρης Βούλγαρης τόνισε πως της επόμενες ήμερες το θέμα θα λυθεί. Όμως σύμφωνα με το ίδιο συμβαίνει το εξής  τραγελαφικό. Στο νομό Λάρισας από τους 9 αναπληρωτές που ήρθαν για να καλύψουν τα κενά οι τρεις είναι έγκυες γυναίκες και ένα άτομο δήλωσε παραίτηση. Έτσι τελικά όλοι κι όλοι έμειναν πέντε για να καλύψουν τα κενά.

Αλλά που να πρωτοκαλύψουν; Σύμφωνα με το πρόεδρο της ΔΟΕ ν. Λάρισας Δημήτρη Παπαποστόλου οποίος μίλησε στο onlarissa.gr τα κενά που παρουσιάζονται είναι πολύ περισσότερα.

Εκτός της Βερδικούσας,ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το δημοτικό στο Σταυρό Φαρσάλων. Επίσης κενό υπάρχει και στο 22 δημοτικό Λάρισας.

Εκεί όμως που τα κενά είναι τεράστια είναι στα σχολεία ειδικής αγωγής. Λείπουν 36 δάσκαλοι και 13 νηπιαγωγοί κάτι που προκαλεί ερωτηματικά για την εύρυθμη λειτουργία αυτών των μονάδων.

Η χρονιά κύλησε και ήδη έχει περάσει το πρώτο μισό με τα κενά να είναι εδώ και να ταλαιπωρούν γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Π.Γ

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις