ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Την Κυριακή διεξάγεται ο 14ος Ημιμαραθώνιος Τύρναβος-Λάρισα με πολλές συμμετοχές αθλητών

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο 14ος Ημιμαραθώνιος Τύρναβος-Λάρισα.  Τον αγώνα διοργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δήμος Τυρνάβου, με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων και πλήθος εθελοντών.

Σήμερα οι εμπλεκόμενοι φορείς έδωσαν συνέντευξη τύπου. Ο εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα αθλητισμού του δήμου Λαρισαίων Γιώργος Κωσταρόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε ότι “η συμβολή τω εθελοντών για αυτό το αγώνα είναι σημαντική και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να διοργανωθεί. Οι συμμετοχές είναι ήδη 150 με προοπτική να ξεπεράσουν τις 500”.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου Κώστα Χρυσοβέργης σημείωσε ότι “Ο Ημιμαραθώνιος πλέον είναι θεσμός έχει αποκτήσει παρελθόν παρόν και μέλλον. ο λόγος ανήκει στους αθλητές και σε όλους τους συμμετέχοντες”, κατεληξε.

15319329_1169266793150014_390503312_n

 
Ο αγώνας, απολαμβάνει τη στήριξη και αναγνώριση δρομέων από όλη την Ελλάδα από την πρώτη κιόλας διοργάνωση (2003), με την χωρίς υψομετρικές διαφορές διαδρομή και την προσεγμένη διοργάνωση.
Η συμμετοχή των αθλητών είναι ελεύθερη ενώ για αθλητές κάτω των 18 ετών απαραίτητη είναι η υπεύθυνη δήλωση των γονέων.
Για την διευκόλυνση των αθλητών το πρωί τα Κυριακής και ώρα 9.00 θα αναχωρήσουν λεωφορεία από τη κεντρική πλατεία για τον Τύρναβο και τα το μεσημέρι μετά τα απονομές.
Η εκκίνηση θα δοθεί από την κεντρική πλατεία του Τυρνάβου στις 11.00 το πρωί και ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία τα Λάρισας. Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στο χώρο τα πλατείας τα 13.30.

15327649_1169266756483351_1618045344_n
Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 21.100 μ. ασφάλτινης διαδρομής επί του οδικού άξονα Τύρναβος-Λάρισα, με παράκαμψη στο χωριό Αγ. Σοφία και έως την Γέφυρα Αλκαζάρ – Μητρ. Δωροθέου – Σκληρού – Γέφυρα ΔΕΥΑΛ – πεζόδρομος κοίτης Πηνειού – από τη Β΄ Γέφυρα Πηνειού είσοδος στην Καλλιθέας – Αθηνάς – Θέτιδος – Κύπρου – Κεντρική Πλατεία (Τερματισμός).
Ανά 5 χιλιόμετρα θα υπάρχουν σταθμοί με νερά, ενώ σε όλο το μήκος τα διαδρομής θα υπάρχει σήμανση με το υπόλοιπο τα απόστασης.
Η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τα 400 αθλητές από όλη την Ελλάδα από 18 έως 67 χρονών.
Σε όλους τα αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό Τα-shirt, μετάλλιο, και δίπλωμα.
Σημαντική είναι η συμμετοχή εθελοντών για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα από μέλη των:
Ε.Ε.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ / Τμ. ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Παράρτημα Λάρισας
ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
Σύλλογος VESPA CLUB ΛΑΡΙΣΑΣ
ΛΕ.Φ.Φ.Α.Μ / Λέσχη Φαλαναίων Φίλων Αυτ/του Μοτοσικλέτας
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ Γ. Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ
Σύλλογος ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κριτές Στίβου Αν. Θεσσαλίας
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΤ/ΤΩΝ MOTORIDERS
ΣΕΓΑΣ ΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π.
Και πολλούς άλλους εθελοντές

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις