ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πανελλαδικό αντάμωμα αγροτών στα Αμπελάκια την Κυριακή με φόντο τα… τρακτέρ

Αγροτικοί συνεταιρισμοί, σύλλογοι, ομάδες παραγωγών και αγρότες από συντονιστικές επιτροπές μπλόκων όλης της χώρας αναμένεται να συμμετέχουν στην πανελλαδική συνάντηση που προγραμματίστηκε για τις 11 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής στα Αμπελάκια, σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Κούρια”.

Ο τόπος της συνάντησης επιλέχθηκε σημειολογικά, στο μέρος όπου γεννήθηκε το συνεταιρίζεσθαι στη χώρα μας, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Στόχος είναι να πραγματοποιηθεί διάλογος μεταξύ των αγροτών, ενώ αυτό θα συμβεί όπως σημείωναν στο onlarissa.gr αγροτοσυνδικαλιστές, “με ανοιχτή ατζέντα για τα προβλήματα των γεωργών και των κτηνοτρόφων και προπαντός χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Με σεβασμό στις αγωνίες όλων, από το ένα άκρο της Ελλάδας, έως το άλλο”.

Με το αγροτικό κίνημα να ωριμάζει χρόνο με το χρόνο, στη συγκεκριμένη συνάντηση εκτιμάται πως πέραν των παραδοσιακών μορφών αντίδρασης και αγώνα, αναμένεται να τεθεί και η ανάγκη δημιουργίας ενιαίου μετώπου με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.

Ο στόχος είναι πριν τις γιορτές να διαμορφωθεί ένα κείμενο το οποίο θα αποσταλεί στην κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και θα αποτελεί “τροφή” για διάλογο, όπου αναμφισβήτητα θα γίνεται σαφές πως “τα προβλήματα είναι πολλά, δεν λύθηκαν, ούτε και λύνονται με τα όσα θα εφαρμοστούν σε βάρος των αγροτών εντός του 2017”.

Η συνάντηση αυτή έρχεται μία μόλις εβδομάδα πριν την πανελλαδική κινητοποίηση που πραγματοποιείται στη Λάρισα με το μπλόκο της Νίκαιας να διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο και δείχνει το γενικότερο κλίμα δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση, που μοιραία θα μεταφραστεί σε κινητοποιήσεις από τα μέσα του ερχόμενου Ιανουαρίου.

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις