ΘΕΣΣΑΛΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

“Ζωντανεύει” σήμερα στις δικαστικές αίθουσες η τραγωδία με τους τρεις αδικοχαμένους νέους στο Ριζόμυλο

Η πολύνεκρη τραγωδία στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου (36ο χιλιόμετρο), κοντά στο Ριζόμυλο, που είχε συμβεί στη 1.35’ μετά τα μεσάνυχτα, στις 23 Ιουλίου 2014 και στην οποία είχαν βρει τον θάνατο τρία νέα παιδιά, θα ξαναζωντανέψει στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την ερχόμενη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο 22χρονος τότε οδηγός της νταλίκας, που είχε σκορπίσει τον θάνατο, στέλνοντας στον άλλο κόσμο έναν 20χρονο μοναχογιό από τον Ριζόμυλο και δύο αδερφές, μία 18χρονη και μία 20χρονη από το Στεφανοβίκειο, που βρίσκονταν στο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, με το οποίο είχε συγκρουστεί πλαγιομετωπικά η νταλίκα,

Ο οδηγός της νταλίκας, κάτοικος Άργους, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο «από αμέλειά του, δηλ. από έλλειψη της προσοχής την οποία όφειλε κατά τις περιστάσεις και μπορούσε να καταβάλει, δεν πρόβλεψε το αξιόποινο αποτέλεσμα της πράξης του και προξένησε τον θάνατο περισσοτέρων άλλων.

Συγκεκριμένα οδηγώντας επί της ανωτέρω οδού με κατεύθυνση προς Βόλο, φορτηγό ΔΧ μετά ρυμουλκούμενου, δεν οδηγούσε με σύνεση, δεν ασκούσε τον έλεγχο και την εποπτεία του οχήματός του, ώστε να μπορεί σε κάθε στιγμή να εκτελέσει τους απαιτούμενους χειρισμούς, είχε φορτώσει καθ’ υπέρβαση έως 20% του επιτρεπομένου το όχημα που οδηγούσε, δεν είχε διαρκώς τεταμένη την προσοχή του στην οδήγηση, κινούνταν με υπερβολική για τις συνθήκες ταχύτητα και δη με 77 χλμ/ώρα (με όριο τα 70 χλμ/ώρα) και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (δηλ. το ρεύμα που χρησιμοποιούν τα οχήματα που κινούνται προς Λάρισα) και όπου έβαινε το κανονικώς κινούμενο ΙΧΕ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Φίλιππος – Παναγιώτης Καπανιάρης του Κωνσταντίνου.

Αποτέλεσμα της συμπεριφοράς αυτής ήταν να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με το ανωτέρω όχημα με σφοδρότητα. Από τη σύγκρουση αυτή, ως μόνης ενεργού αιτίας, υπέστησαν ο οδηγός Φίλιππος – Παναγιώτης Καπανιάρης του Κωνσταντίνου και οι συνεπιβάτιδες αυτού Ιωάννα και Αικατερίνη Κουτσιαρή του Κωνσταντίνου, πολλαπλά βαρέα τραύματα, η τελευταία πρωτίστως στην κεφαλή και άπαντες καθ’ όλο το σώμα τους και επήλθε ο θάνατός τους». Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν έξη μάρτυρες.

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις