ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Δεκάδες τρακτέρ απέκλεισαν το κέντρο των Φαρσάλων – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Την απαρχή των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων στη Λάρισα σηματοδότησε ο σημερινός συμβολικός αποκλεισμός του κέντρου της πόλης των Φαρσάλων από δεκάδες τρακτέρ. Τα αγροτικά μηχανήματα κορνάροντας έφθασαν στην πλατεία Λαού και παρέμειναν εκεί για αρκετό διάστημα διακόπτοντας την κυκλοφορία.

Αγρότες από την επαρχία Φαρσάλων συγκεντρώθηκαν με στόχο να στείλουν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση πως δε θα υποχωρήσουν εάν δεν λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις σε σειρά ζητημάτων που τους “καίνε”.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας χαρακτήρισε την κινητοποίηση ως “μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δε θα υποκύψουμε στην πολιτική της κυβέρνησης που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια έξω από την παραγωγή, αλλά και μήνυμα προς τους αγρότες πως μόνο μέσα από τους αγώνες μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις”.

Ενδεικτική του κλίματος δυσαρέσκειας που επικρατεί στο Θεσσαλικό κάμπο ήταν η δήλωση του Φαρσαλινού αγρότη Κώστα Γκουντρουμάνη, ο οποίος υποστήριξε ότι “το δικαστικό τμήμα της ΔΟΥ Λάρισας έχει βγάλει κατασχετήρια στους λογαριασμούς των αγροτών και τη στιγμή που θα μπουν επιδοτήσεις θα δεσμευτούν όλα τα χρήματα των αγροτών”.

Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων που θα γίνει στη Λάρισα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, όπου αναμένεται να καταρτιστεί το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων.

Δείτε βίντεο από τη σημερινή κινητοποίηση:

Δείτε φωτογραφίες:

trakter-farsla2 trakter-farsala6 trakter-farsala1 trakter-farsala3 trakter-farsala4 trakter-farsala5

newsroom onlarissa.gr / φωτό – video: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις