ΛΑΡΙΣΑ

ΑΔΕΔΥ Λάρισας: Όλοι στην απεργία, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο γύρο αντεργατικών μέτρων

Να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ερχόμενης Πέμπτης καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους η ΑΔΕΔΥ Λάρισας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα αντεργατικά μέτρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Η συγκυβέρνηση  μπροστά στις απαιτήσεις και τις πιέσεις  για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης  ετοιμάζει νέο γύρο  αντεργατικών μέτρων. Τα μέτρα που προωθούν σαρώνουν όσες εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις απέμειναν από τα προηγούμενα μνημόνια.  Η «δίκαιη ανάπτυξη», που υπόσχονται, σημαίνει βάθεμα της φτώχειας, μεγαλύτερη ανεργία, ελαστική απλήρωτη εργασία και εργασιακό μεσαίωνα χωρίς καθόλου συνδικαλιστικά δικαιώματα και προστασία για τους πολλούς.

Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης και των δανειστών έχουν ένα και μοναδικό στόχο: ακόμα πιο φτηνή, ελεγχόμενη και κατακερματισμένη εργατική δύναμη.

Με εργαλείο την αξιολόγηση μεθοδεύουν απολύσεις, τη μισθολογική καθήλωση αλλά και νέες μειώσεις, ενεργοποιώντας και τον περίφημο δημοσιονομικό «κόφτη». Το καθεστώς της αδιοριστίας παγιώνεται και στη θέση της σταθερής και μόνιμης εργασίας μπαίνει κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης.

Η φοροληστεία δεν έχει τελειωμό αφού ανάμεσα στα άλλα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει ακόμα περισσότερο το αφορολόγητο όριο στα 5000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός για το 2017 προβλέπει νέα φορολογικά μέτρα τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ και περικοπές κρατικών δαπανών 1,5 δισ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους άνεργους και τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να συμβιβαστούν με την πολιτική των μνημονίων, παλιών και νέων.

Kαλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική  Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 , καθώς και στην  απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Ταχυδρομείου.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις