ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα εγκαίνια της «νικοτιανής»

Σε ένα φορτισμένο με αναμνήσεις για τους Γοννιώτες κλίμα, έγιναν χθες στη «Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων – Ζήση και Κριστιάνε Παπαδημητρίου», τα εγκαίνια της έκθεσης με τον γενικό τίτλο «νικοτιανή» που έχει σαν θέμα τον καπνό, με την καλλιέργεια του οποίου μεγάλωσαν πολλές γενιές Γοννιωτών και κατοίκων της περιοχής. (Θα ακολουθήσει βίντεο με στιγμιότυπα τις επόμενες μέρες).
Την έκθεση άνοιξε η συντονίστρια και αντιπρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Πινακοθήκης, Μαρία Λαγού εκθέτρια και η ίδια. Στη συνέχεια δυό λόγια για τη σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας και για το θέμα της έκθεσης είπε ο καθηγητής της σχολής Χάρης Κοντοσφύρης ο οποίος αναφέρθηκε και στο έργο του καλλιτέχνη Πάνου Χαραλάμπους, πρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, το οποίο παραχώρησε για να εκτεθεί στην παρούσα έκθεση.

2016-12-03-nikotiani-012
Το χαιρετισμό του δημάρχου Τεμπών, λόγω απουσίας του μετέφερε η δημοτική σύμβουλος, Γεωργία Τσιόπα.
Στη συνέχεια ο κάθε εκθέτης-φοιτητής αναφέρθηκε με λίγα λόγια στα δικά του ο καθένας εκθέματα, δίνοντας στους παρευρισκόμενους επιπλέον ερεθίσματα για να δουν τα έργα και με μια άλλη ματιά. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι: Έλενα Βουδουρέλλη, Κατερίνα Καρούλια, Θέκλα Κατσιάμη, Θεοδοσία Κέκελη, Ίρις Κολλιδά, Μίνα Κουζούνη, Μαρία Λαγού, Χάρης Μαργαρίτης, Δήμητρα Μπαϊρακτάρη, Θεοδόσης Παπαδόπουλος και Πέτρος Πετρίδης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τεμπών, Δημήτρης Τσέτσιλας, οι αντιδήμαρχοι Τεμπών,  Κώστας Τσεργάς και Στέλιος Σαΐτης, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Λάμπρος Ζάρρας  εκπρόσωποι φορέων κ.ά., ενώ ευχές για την επιτυχία της έκθεσης απέστειλε ο βουλευτής, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

2016-12-03-nikotiani-047
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 22 Γενάρη του 2017.
Πληροφορίες και ραντεβού για ενδιαφερόμενες ομάδες ή σχολεία στα τηλέφωνα :
697 804 6399 Μαίρη Παπακανάκη,
697 914 7755 Φλώρα Γουγουλιά.

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες : Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις