ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στους δρόμους βγάζουν οι αγρότες τα τρακτέρ τη Δευτέρα

Παντρικαλινό αγροτικό συλλαλητήριο, με αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 11:00 στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη». Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Τα μέτρα του 3ου μνημονίου και αυτά που περιλαμβάνονται στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ 2015- 2020 τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα μας» και απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους αγροτοκτηνοτρόφους. Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας, σημειώνει και καταλήγει:

«Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής (αντιπλημμυρικά- εγγειοβελτιωτικά) που να εξασφαλίζουν τη ζωή στο χωριό, την παραγωγή και το πάγιο κεφάλαιο από πλημμυρικά φαινόμενα, χαλαζοπτώσεις κα. Έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης. Να μην εφαρμοστεί και να αποσυρθεί το “πράσινο τέλος” στο νερό, η οδηγία της ΕΕ για ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των νερών».

Κινητοποιήσεις στην Καρδίτσα

Στη Δημοτική Αγορά της πόλης της Καρδίτσας, την ερχόμενη Δευτέρα 5 του μηνός, στις 12 το μεσημέρι, με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα, θα πραγματοποιήσουν αγροτικό συλλαλητήριο οι αγρότες του νομού, όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας.

Ένα συλλαλητήριο, όπως τονίστηκε, με το βλέμμα στραμμένο στις 17 του μηνός στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε, από τα μέλη της Ομοσπονδίας, πως νέα προβλήματα, ταλανίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού μας, όπως οι καταστροφές στα βαμβάκια από τις άκυρες φθινοπωρινές βροχοπτώσεις και σε άλλες καλλιέργειες, από τις πλημμύρες της άνοιξης και του καλοκαιριού και απ’ τις χαλαζοπτώσεις, για να προστεθεί:

«Το πλαίσιο αιτημάτων αγκαλιάζει όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, δεν επικεντρώνεται σε μια ομάδα αγροτών ή σε ορισμένα προβλήματα. Ο αγώνας πρέπει να είναι παναγροτικός και όχι από ορισμένους και αυτό μπορεί να επιτευχθεί, γιατί τα αιτήματα αγκαλιάζουν όλους τους αγροτο-κτηνοτρόφους. Οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, οι γυναίκες και οι νέοι των λαϊκών οικογενειών είναι οι φυσικοί σύμμαχοί μας, έχουμε κοινά προβλήματα τα χαράτσια, τα κόκκινα δάνεια, τη φοροληστεία, το ασφαλιστικό τερατούργημα, τις μειώσεις των συντάξεων, γι’ αυτό δίνουν δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας, ενάντια και στον κοινωνικό αυτοματισμό που θα τον ξαναβρούμε μπροστά μας με το στήσιμο των νέων μπλόκων και των όποιων μέτρων καταστολής».

thetoc.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις