ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε μπελάδες η ΑΕΛ – Ηττήθηκε εντός έδρας από τον Ατρόμητο

Η εντός έδρας ήττα της ΑΕΛ, από τον Ατρόμητο με 2-1, αν μη τι άλλο προκαλεί εκνευρισμό αλλά και προβληματισμό στο «βυσσινί στρατόπεδο» και ο λόγος είναι πασιφανής…

Οι «βυσσινί» βρίσκονται μόλις έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και παρουσιάζουν συνεχώς τα ίδια προβλήματα από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, εύκολα λάθη στην άμυνα που κοστίζουν και δυσκολία στο γκολ, ακόμη και όταν δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Καίριο «χτύπημα»

Η ΑΕΛ έδειξε να ξεκινά με διάθεση την αναμέτρηση, προσπαθώντας να γίνει απειλητική για την αντίπαλη εστία και γιατί όχι να πάρει και… κεφάλι στο σκορ.

Είχε τις καλές στιγμές πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, με δύο καλές κεφαλιά του Θωμά Ναζλίδη, αλλά γρήγορα ο Ατρόμητος κατάφερε να ισορροπήσει την αναμέτρηση και να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, μη επιτρέποντας στην ΑΕΛ να πατήσει στην περιοχή του και να αναζητά κι αυτός με τη σειρά του την παραβίαση της λαρισινής εστίας.

Τα λεπτά κυλούσαν, με ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες, αλλά με καλό, γρήγορο ρυθμό που κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το πρώτο ημίχρονο θα ολοκληρωνόταν χωρίς γκολ, η ΑΕΛ παρουσίασε τη γνωστή της παιδική ασθένεια στην άμυνα, μη μπορώντας να απομακρύνει τη μπάλα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Λημνιό με γυριστό σουτ να κάνει το 0-1 και να κλείσει έτσι το ημίχρονο…

Ναι μεν, αλλά

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο κ. Σάκης Τσιώλης έκανε γρήγορα δύο αλλαγές, βάζοντας τους Μαρουκάκη και Αβραάμ, θέλοντας να αυξήσει την επιθετική πίεση της ομάδας του και δικαιώθηκε άμεσα, αφού πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα, ο Μαρουκάκης δεν είπε «όχι» στην πάσα πάρε-βάλε του Ναζλίδη και έκανε το 1-1.

Όμως η ΑΕΛ αντί να επενδύσει πάνω στην ισοφάριση και στην και στην καλή της ψυχολογία, αντί να αυξήσει την πίεση στα καρέ του Ατρομήτου, έδειξε ποιο είναι το μεγάλο της φετινό πρόβλημα. Μία γρήγορη αντεπίθεση των Περιστεριωτών έπιασε τελείως ανοργάτωτη τη λαρισινή άμυνα και ο Λε Ταλέκ με δυνατό σουτ νίκησε τον Ξενοδόχοφ, κάνοντας το 1-2.

Και όμως η ΑΕΛ είχε τον χρόνο για να κυνηγήσει την ισοφάριση και η αλήθεια είναι ότι προσπάθησε να το πράξει, αλλά χωρίς καθαρό μυαλό, ακόμη και όταν μπήκε ο «φρέσκος» Καπός. Οι προϋποθέσεις δημιουργήθηκαν είναι η αλήθεια, η πίεση υπήρξε στην εστία του Ατρομήτου, αλλά δεν ήταν δυνατό να νικηθεί η αντίπαλη άμυνα από έναν και μόνο παίκτη, τον Ναζλίδη, τον οποίο προσπαθούσαν να βρουν συνεχώς οι συμπαίκτες του.

Μάλιστα, οι προσπάθειες των «βυσσινί» έγιναν ακόμη πιο δύσκολες μετά το 80’ όταν ο Φάρκας τραυματίστηκε και ουσιαστικά ήταν ωσεί παρών στον αγωνιστικό χώρο, αφού η ΑΕΛ έχοντας κάνει και τις τρεις αλλαγές της δεν μπορούσε να τον βγάλει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Οι καλύτερες στιγμές

7’ Σέντρα του Ρέντζα από δεξιά, ο Ναζλίδης έκανε την κεφαλιά αλλά ο Γκορμπούνοφ με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Με την εκτέλεσή του και πάλι ο Ναζλίδης έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

20’ Ο Ούμπιντες καταφέρνει να πάρει τη μπάλα από τον Φάρκας, λίγο έξω από την μικρή περιοχή και σούταρε δυνατά, αλλά ο Ξενοδόχοφ σε πολύ καλή θέση έσωσε την εστία του, πραγματοποιώντας σπουδαία επέμβαση

21’ Δυνατό σουτ του Ναζλίδη έξω από την περιοχή έπεσε ο Γκορμπούνοφ και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα

44’ ΓΚΟΛ Αδυναμία της λαρισινής άμυνας να διώξει τη μπάλα και σε τρεις μάλιστα χρόνους, έγινε από αριστερά η σέντρα στην καρδιά της περιοχής εκεί που ο Λημνιός με γυριστό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ξενοδόχοφ κάνοντας το 0-1

47’ ΓΚΟΛ Ο Ναζλίδης από αριστερά έκανε εντυπωσιακή κίνηση και «σέρβιρε» μισό γκολ στον Ματθαίο Μαρουκάκη, που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με πλασέ έφερε το ματς στα ίσα κάνοντας το 1-1

56’ ΓΚΟΛ Αντεπίθεση του Ατρομήτου με τον Λε Ταλέκ να σουτάρει και να νικά τον Ξενοδόχοφ κάνοντας το 1-2

63’ Σουτ από πλάγια θέση του Μαρουκάκη, η μπάλα πέρασε άουτ

65’ Σουτ του Ναζλίδη από τον άξονα, η μπάλα στα χέρια του Γκορμπούνοφ

76’ Δυνατό σουτ του Ρέντζα από τη γωνία της περιοχής, ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ

86’ Σέντρα του Ρέντζα, κεφαλιά του Ναζλίδη η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Γκόλιας, Φάρκας, Κόντορ, Άντονι, Ντοντό (46’ Αβραάμ), Ναζλίδης, Ντέλετιτς (46’ Μαρουκάκης), Ποτουρίδης, Ναβάρο (63’ λ.τ. Καπός)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Μπιτόλο, Μπάγκα, Φυτανίδης, Μπρίτο (78’ Κατράνης), Ούμπιντες, Λε Ταλέκ, Τόνσο (88’ Ζησόπουλος), Λαζαρίδης, Λημνιός (65’ Κεϊτά)

sportlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις