ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Ο Γαϊγλάρος” και “Ο εγωιστής γίγαντας” στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο

Ο Κουκλοθίασος Τα Πάντα Φι, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, παρουσιάζει δύο έργα, το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 6:30 μ.μ. θα ανέβει η παράσταση “Ο Γαϊγλάρος”, η οποία εμπνέεται από τρεις διαφορετικές ιστορίες: Το Ασχημόπαπο, τον Γλάρο Ιωνάθαν και τη Φάρμα των ζώων. Δανειζόμενη δραματικά στοιχεία και ήρωες από τις τρεις ιστορίες, καταλήγει σε ένα νέο παραμύθι που βασίζεται σε κλασικά και διαχρονικά θέματα.
Βασικός ήρωας της παράστασης είναι ο Ντάρυ, ο μικρός γλάρος, ο οποίος απρόσμενα βρίσκεται μόνος στο αφιλόξενο περιβάλλον μιας φάρμας. Μέσα από διάφορες περιπέτειες, τα εσωτερικά εμπόδια και τις εξωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, καταφέρνει μεγαλώνοντας, να εξερευνήσει και να ανακαλύψει τις δυνατότητές του.
Η ιστορία, μέσα από το χιούμορ και τη μουσική, διαπραγματεύεται το θέμα της διαφορετικότητας και της ανάγκης για ένταξη στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και τη σημασία του να βρει κανείς τη δύναμη να βασιστεί στα δικά του…φτερά!
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας και θέτει προβληματισμούς πάνω σε θέματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους. Η πολυεπίπεδη αφήγηση μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο σε μικρά όσο και μεγαλύτερα παιδιά.
Χειροποίητες κούκλες διαφόρων μεγεθών και τεχνικών, ιδιαίτεροι μηχανισμοί, πρωτότυπη μουσική και εναλλασσόμενοι φωτισμοί διαμορφώνουν το σκηνικό της παράστασης.

Διάρκεια: 45’

Σενάριο: Kική Μαλτσάκη, Ειρήνη Μάστορα,Κώστας Μακρής

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Μάστορα, Κική Μαλτσάκη, Francisco Britto

Κατασκευές, Εμψύχωση : Kική Μαλτσάκη, Ειρήνη Μάστορα

Πρωτότυπη Μουσική : Φωτεινή Τσακνάκη, Αλέξης Γραμματικός, Background Projection

Είσοδος 4 ευρώ

“Ο Γαϊγλάρος” θα επαναληφθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Στις 6:30 το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Κουκλοθίασος Τα Πάντα Φι θα παρουσιάσει τον “Εγωιστή γίγαντα” μια διασκευή του γνωστού παραμυθιού του Όσκαρ Ουάιλντ.
…Κάθε απόγευμα γυρίζοντας από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν να παίξουν στον κήπο του γίγαντα. Ήταν ένας μεγάλος πανέμορφος κήπος. Όταν ο γίγαντας επέστρεψε από το ταξίδι του, έδιωξε τα παιδιά και έχτισε έναν τοίχο από απαγορευτικές ταμπέλες.
Όμως, και ο πιο εγωιστής γίγαντας πόσο μπορεί να αντέξει τη μοναξιά και το χειμώνα;

Το έργο πραγματεύεται τα πολλά πρόσωπα του εγωισμού σε αντιπαραβολή με την ομαδικότητα, τη φιλία, τη χαρά που καταφέρνουν στο τέλος να νικήσουν. Παρακολουθούμε τη διαδρομή που μεταμορφώνει την καρικατούρα του εγωιστή σε άνθρωπο.
Μέσα από την ιστορία του “Εγωιστή γίγαντα” τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την έννοια και τις διάφορες εκφράσεις του εγωισμού, ενώ με διαδραστικό τρόπο καλούνται να απαντήσουν σε διλήμματα και ερωτήματα σχετικά με την εγωκεντρική συμπεριφορά. Η φιλία και ο αλτρουισμός θριαμβεύουν και τα παιδιά νιώθουν ότι αυτό ήταν δική τους επιλογή.
Χρησιμοποιούνται διαφορετικές τεχνικές κουκλοθεάτρου όπως επιτραπέζιες κούκλες άμεσου χειρισμού και θέατρο σκιών.
Διάρκεια: 45΄
Απευθύνεται: Σε παιδιά από 3 ετών
Διασκευή, Σκηνοθεσία, Κατασκευές, Εμψύχωση: Kική Μαλτσάκη, Ειρήνη Μάστορα
Πρωτότυπη Μουσική: Φωτεινή Τσακνάκη
Φωτογραφία: Κώστας Κωστόπουλος
Είσοδος 4 ευρώ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις