Το ΕΚΛ για την τραγωδία στα EVEREST

Δημοσιεύθηκε στις: 2 Δεκεμβρίου 2016, 10:08

Σε ανακοίνωσή του για την έκρηξη στα Everest την πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα, το ΕΚΛ τονίζει:

«Η έκρηξη και πυρκαγιά σε ταχυφαγείο γνωστής αλυσίδας στην πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα, που είχε σαν αποτέλεσμα μια 42χρονη εργαζόμενη-λογίστρια να σκοτωθεί και άλλοι 5 να τραυματιστούν, αναδεικνύει την έλλειψη στοιχειωδών μέσων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας της ζωής πολλών εργαζομένων, οι οποίοι εργάζονται σε υπόγεια και άλλους ακατάλληλους χώρους, σε άθλιες συνθήκες, όχι μόνο στον κλάδο της εστίασης, αλλά και σε άλλους σε όλη τη χώρα, κάτω από την ανάγκη της επιβίωσης και τον φόβο της απόλυσης.
Το τραγικό αυτό συμβάν ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση -και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες- από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, του νόμου για το «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας», το οποίο, μεταξύ των πολλών νέων διευκολύνσεων που παρέχει στους επιχειρηματικούς ομίλους, «απελευθερώνει» τις αδειοδοτήσεις και τους ελέγχους των επιχειρήσεων και προβλέπει εκ των υστέρων ελέγχους από ιδιωτικούς φορείς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, να μην αποδέχονται μπροστά στην ανάγκη του μεροκάματου για την επιβίωση, να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η προστασία της ζωής τους. Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους να διεκδικούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας γιατί η ζωή μας είναι πολύτιμη και δεν την θυσιάζουμε για τα κέρδη των επιχειρηματιών.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ