ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Το τέλος μιας σχέσης” από την Κινηματογραφική Λέσχη Δ.Κιλελέρ

Αυτή την Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου και στις 7 μ.μ. ,η Κινηματογραφική Λέσχη Δ.Κιλελέρ , καλεί τους σινε-φίλους της στο Πολιτιστικό Νίκαιας , όπου θα προβληθεί η ταινία «The end of the affair» (Το τέλος μιας σχέσης) του Neil Jordan .
Το “the end of the affair” βασίζεται σε βιβλίο του πολυδιασκευασμένου Graham Greene και πραγματεύεται τον παράνομο δεσμό μιας γυναίκας με έναν φίλο του άντρα της, κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Έναν έρωτα πέρα από φραγμούς και όρια, έναν έρωτα που της έδωσε όσα της έλειπαν εξ αιτίας του ψυχρού διπλωμάτη άντρα της, αλλά και έναν έρωτα καταδικασμένο από την πρώτη στιγμή. Ομολογουμένως το σενάριο ακούγεται συνηθισμένο, αλλά στα χέρια ενός μεγάλου σκηνοθέτη είχε πολλές ελπίδες.
Και αυτός ο σκηνοθέτης είναι ο Neil Jordan, ο σκηνοθέτης που βουτά στα συναισθήματα των ηρώων του με χαρακτηριστική ευκολία και πάντα τους δίνει μια επική και συγχρόνως τραγική διάσταση.
Έχει μαζί του ένα ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-ό cast με τον Ralph Fiennes στο ρόλο του πληγωμένου εραστή Maurice, τον Stephen Rea (ηθοποιός φετιχ του σκηνοθέτη) ως τον ψυχρό σύζυγο κι ανάμεσά τους την Julianne Moore σε μια σπαρακτική ερμηνεία.
Βοηθάνε επίσης η τρομερή φωτογραφία και η αξεπέραστη μουσική του βετεράνου Michael Nyman.
Με λίγα λόγια ένα κομψοτέχνημα, το οποίο κλείνει με ένα σπαρακτικό φινάλε ανθολογίας.
Η είσοδος είναι δωρεάν και υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις