ΛΑΡΙΣΑ

ΘΕΣγάλα: Καινοτομία Παντού, στην Τεχνολογία Διάθεσης, στην Διανομή, στην Συνεταιριστική Ιδέα

Η ανωτέρω διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του σεμιναρίου των μεταπτυχιακών προγραμμάτων «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη» και «Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ομιλητής θα είναι ο κ. Χαρδαλούπας Ανδρέας, από το συνεταιρισμό «ΘΕΣγάλα», με θέμα:  «ΘΕΣγάλα: Καινοτομία παντού, στην τεχνολογία διάθεσης, στην διανομή, στην συνεταιριστική ιδέα». H διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Α2 του τμήματος Μηχ. Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ώρα 7.00 μμ. ακριβώς και είναι ανοικτή στο κοινό.

Ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα δημιουργήθηκε από μια ομάδα παραγωγών με νέες απόψεις και φιλοσοφία. Αποτελείται από 100 αγελαδοτρόφους και 50 φάρμες της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, στις οποίες παράγονται καθημερινά 120 τόνοι φρέσκου αγελαδινού γάλακτος, που αντιπροσωπεύουν το 10% της εγχώριας παραγωγής. Το γάλα του Συνεταιρισμού που διατίθεται στους αυτόματους πωλητές (ΑΤΜ), παράγεται καθημερινά στις φάρμες των παραγωγών του ΘΕΣγάλα, μεταφέρεται και παστεριώνεται στις σύγχρονες, πλήρως πιστοποιημένες εγκαταστάσεις και φτάνει στα μηχανήματα διάθεσης σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του. Έχοντας ήδη κάνει αίσθηση στην αγορά της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης ο ΘΕΣγάλα προχώρησε στην έναρξη λειτουργίας αυτόματων πωλητών και στην Αθήνα, όπου διαθέτει τα προϊόντα του στους καταναλωτές απ’ ευθείας από τους παραγωγούς του.

Ο συνεταιρισμός άλλαξε το τοπίο της ελληνικής κτηνοτροφίας με μια σειρά από καινοτομίες. Σήμερα, χάρη στις οργανωμένες και συστηματικές προσπάθειες των μελών του, ο ΘΕΣγάλα αποτελεί τόσο τον μεγαλύτερο παραγωγικό συνεταιρισμό αγελαδινού γάλακτος στη χώρα μας, όσο και ένα πρότυπο μοντέλο συνεταιριστικής λειτουργίας.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων καλύπτει τα θέματα “Διαχείριση της αλλαγής” και «Επενδύσεις και Ανάπτυξη». Σκοπός είναι η ανάπτυξη προβληματισμού σε θέματα διαχείρισης αλλαγής σε διάφορα επίπεδα: νοοτροπίας, ανάπτυξης ηγετικών ικανοτήτων και εμπειρίας, αναδιοργάνωσης, αλλαγής στρατηγικής (pivot), αλλαγής του ανταγωνιστικού τοπίου, μετασχηματισμού του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αλλαγής των ρόλων των φορέων κ.ο.κ. ενώ παράλληλα καλύπτει τα αντικείμενα των επενδύσεων και της ανάπτυξης και επιδιώκει τη σύμπλεξη του αναπτυξιακού σχεδιασμού με τη γνώση της προσέλκυσης και της αξιοποίησης των επενδύσεων

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από τα Τμήματα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Οικονομικών Επιστημών και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις