ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δημοσκόπηση! Μπροστά η Νέα Δημοκρατία με διπλάσιο ποσοστό

Διπλάσια φαίνεται πως είναι πλέον η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονία για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.
Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 32%, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση συγκέντρωνε 30% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 16%, ενώ στην προηγούμενη μέτρηση βρισκόταν στο 15%.

Τρίτο κόμμα φαίνεται πως είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό που φτάνει στο 8%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 6%. Πέμπτο κόμμα στη Βουλή είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 5,5%.

Στο όριο βρίσκονται τα κόμματα της Ένωσης Κεντρώων και της Πλεύσης Ελευθερίας που συγκεντρώνουν ποσοστό 3% και η είσοδός τους στη Βουλή θα κριθεί κυριολεκτικά στον πόντο. Ωστόσο, εκτός Βουλής, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 2% και το Ποτάμι με 1,5%.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, “νικητής” παραμένει η απάντηση ΚΑΝΕΝΑΣ με ποσοστό 41,5%. Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνοντας ποσοστό 36%, ενώ ο νυν πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είναι στην τρίτη θέση με ποσοστό 19,5%.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31% και δεύτερη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 27,5%. Τρίτος κατά σειρά είναι ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας με 22,5% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 22%.

Με ποσοστό 21% πέμπτος είναι ο Βασίλης Λεβέντης και ακολουθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης με 20,5% και η Φώφη Γεννηματά με 20%. Ωστόσο και σε αυτή τη δημοσκόπηση η πλειοψηφία των πολιτών παραμένουν με αρνητική άποψη σχετικά με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στο ερώτημα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, οι πολίτες δείχνουν να είναι διχασμένοι, αφού το 51% θεωρεί πως η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη θητεία της.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις