ΛΑΡΙΣΑ

ΕΚΛ: Όχι στα δουλεμπορικά γραφεία που νομοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με ανακοίνωσή του “καταγγέλλει τη νέα υπουργό εργασίας κ. Αχτσιόγλου, που ξεκίνησε φουλ αντεργατικά τη θητεία της,  αφού το πρώτο της νομοθέτημα αφορά την πλήρη απελευθέρωση και ενδυνάμωση της δράσης των ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας.

Την ίδια στιγμή που η προστασία των ανέργων έχει πιάσει πάτο, όταν επιδοτείται μόλις το 10-12% απ’ αυτούς, όταν το φάρμακο των δήθεν ενεργητικών πολιτικών για την ανεργία προβλέπει ευέλικτα, κακοπληρωμένα προγράμματα με ελάχιστες εγγυήσεις για τα αφεντικά χωρίς να κατοχυρώνεται η σταθερή και μόνιμη εργασία, η πρώτη τροπολογία της νέας υπουργού, ενισχύει την παρέμβαση των δουλεμπορικών γραφείων, στέλνοντας δεκάδες χιλιάδες ανέργους στα νύχια τους.

Αντί να βρεθούν στο «πυρ το εξώτερον» τα παράσιτα, οι μεσάζοντες της εργασίας που εμπορεύονται την ανάγκη για δουλεία και τα βάσανα από τη μακροχρόνια ανεργία που βρίσκεται παγιωμένη σε πολύ υψηλά επίπεδα, αναβαθμίζεται η θέση τους στο καθεστώς μονιμοποίησης της εργασιακής ζούγκλας. Είναι χαρακτηριστικό δείγμα των ανατροπών που θα ακολουθήσουν στις εργασιακές σχέσεις. Είναι πρόκληση η τροπολογία της κυβέρνησης, την ώρα που μια σειρά χώροι δουλειάς, δίνουν σκληρό αγώνα για να καταργηθούν τα πάσης φύσεως δουλεμπορικά γραφεία. Η νέα και στη θέση της Υπουργού και στην ηλικία αυτό το μέλλον υπόσχεται στους νέους εργαζόμενους.

Το Εργατικό κέντρο Ν. Λάρισας καλεί τα σωματεία να καταδικάσουν την απαράδεκτη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και τους ανέργους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Να εντείνουν τα μέτρα για την προετοιμασία και την οργάνωση για την επιτυχία της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη και της απεργιακής συγκέντρωσης στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις