ΚΟΣΜΟΣ

Huawei: Εκθρονίζει τη Samsung ως ο πιο κερδοφόρος Android κατασκευαστής

H Huawei έχει χαρακτηριστεί ως η νέα Samsung και πράγματι η πορεία της είναι ανοδική. Μάλιστα αναφέρεται ότι για πρώτη φορά ξεπέρασε τη Samsung παίρνοντας την πρώτη θέση ως ο Android κατασκευαστής με τα περισσότερα κέρδη.

Να σημειωθεί ότι η Samsung είχε την αποτυχία του Samsung Galaxy Note 7, το οποίο αν δεν είχε αποσυρθεί από την αγορά, θα έφερνε αρκετά χρήματα στα ταμεία της.

Τα στοιχεία έρχονται από την εταιρεία ερευνών Strategy Analytics, η οποία αναφέρει ότι η Huawei ήταν ο δεύτερος πιο κερδοφόρος κατασκευαστής συνολικά στα smartphones για το τρίμηνο που έληξε 30 Σεπτεμβρίου. Στην τρίτη και τέταρτη θέση είναι οι κινέζικες Vivo και Oppo, ενώ πρώτη είναι η Apple.

Η Huawei εκτιμάται ότι είχε έσοδα 200 εκατ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο. Αυτό σημαίνει ότι πήρε το 2.4% των συνολικών εσόδων για την αγορά των smartphones. Έτσι, γίνεται ο πιο κερδοφόρος Android κατασκευαστής, παίρνοντας την πρώτη θέση από τη Samsung.

Η άνοδος της Huawei αποδίδεται «στην αποτελεσματική γραμμή παραγωγής, τις προσεγμένες συσκευές και το marketing. Ωστόσο, η έρευνα δεν επεκτείνεται στο γιατί έχασε η Samsung την πρωτιά. Προφανώς, σε αυτό έχει συμβάλει σημαντικά το Samsung Galaxy Note 7.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις