ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Δεν κατέληξαν σε συμφωνία Αναστασιάδης-Ακιντζί

Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν πως καταβάλλεται προσπάθεια από τη τουρκοκυπριακή πλευρά να αποσπάσει συμφωνία για ημερομηνία σύγκλισης πολυμερούς διάσκεψης

Χωρίς «άσπρο καπνό» ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων Αναστασιάδη – Ακιντζί για την εδαφική πτυχή του κυπριακού, στο Mont Pelerin της Ελβετίας. Αποχώρησαν από το δείπνο εργασίας οι εκπρόσωποι των δύο ηγετών Χριστοδουλίδης και Μπουρτζιού και το δείπνο συνεχίζετε στη παρουσία των εκπροσώπων του ΓΓ του ΟΗΕ ¨Ειντε και Σπέχαρ.

Οι συνομιλίες άρχισαν στις 10 το πρωί του Σαββάτου και συνεχίστηκαν ως τις 2:30 το απόγευμα. Υπήρξε μια μεγάλη διακοπή με αίτημα της τουρκοκυπριακής πλευράς και στις 9 το βράδυ οι συνομιλίες συνεχίστηκαν με δείπνο εργασίας.

Αύριο είναι η τελευταία μέρα των διαπραγματεύσεων και οι επιλογές είναι δύο. Είτε θα υπάρξει συμφωνία στα κριτήρια για επιστροφή εδαφών στην ελληνοκυπριακή πλευρά είτε θα γίνει παραδεχτή η εμπλοκή και θα συνεχιστούν οι συνομιλίες σε μεταγενέστερο στάδιο.

Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν πως καταβάλλεται προσπάθεια από τη τουρκοκυπριακή πλευρά να αποσπάσει συμφωνία για ημερομηνία σύγκλισης πολυμερούς διάσκεψης, ώστε σε αυτή να κλείσει το εδαφικό, κάτι το οποίο δεν αποδέχεται η ελληνοκυπριακή πλευρά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις