ΛΑΡΙΣΑ

Παπαδόπουλος για την καταβολή της βασικής ενίσχυσης των αγροτών

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος σε δήλωσή του σχετικά με την πίστωση της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης επισήμανε τα εξής:

«Σήμερα καταβάλλεται σε 567.000 δικαιούχους αγρότες το 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης του 2016, ύψους περίπου 770.000.000 ευρώ. Το γεγονός αυτό δηλώνει την συνέπεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πράττει, μέσα σε πλαίσιο δεσμεύσεων, ό,τι είχε υποσχεθεί στους αγρότες. Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν για άλλη μια φορά αποδεικνύοντας στον αγροτικό κόσμο τις προθέσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν την στήριξη και αναδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού.

Παράλληλα, με την καταβολή των εκκρεμοτήτων των άμεσων ενισχύσεων έτους 2015 στα μέσα Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε η πληρωμή αυτών των ενισχύσεων για το πρώτο έτος εφαρμογής της νέας ΚΑΠ 2015-2020.

Με βάση στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουν προγραμματιστεί μέχρι τέλη Δεκεμβρίου: α) η καταβολή του υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος, β) η προκαταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2016 και γ) οι εκκρεμότητες εξισωτικής αποζημίωσης για τις αιτήσεις 2015. Παράλληλα, θα συνεχιστούν απρόσκοπτα οι πληρωμές των αγροπεριβαλλοντικών δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία, Σπάνιες Φυλές, Μείωση Νιτρορύπανσης κ.λπ., καθώς επίσης των ιδιωτικών επενδύσεων (σχέδια βελτίωσης, μεταποίηση κ.ά.), του LEADER και των δημοσίων έργων.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η κυβέρνηση, κλήθηκε να δώσει πρακτικές και ταχύτατες λύσεις στα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας και να εξοφλήσει υποχρεώσεις παρελθόντων ετών (ακόµα και από το 2008), αναγκασμένη να ρυθμίσει πολλές εκκρεμότητες επείγοντος χαρακτήρα λόγω παραμέλησης τους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι ώστε ο αγροτικός πληθυσμός να μην εγκαταλείψει την πρωτογενή παραγωγή και ταυτόχρονα να μειώσει όσο αυτό είναι εφικτό, τις επιπτώσεις από τις δεσμεύσεις της «συµφωνίας», στηρίζοντας κυρίως του; οικονομικά ασθενέστερους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις