ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Έως τις 20 Νοεμβρίου τα εγκαίνια του νέου κέντρου φιλοξενίας στο Κουτσόχερο, δεσμεύτηκε ο Βίτσας

Μεταξύ 10 και 20 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, υπό τη νέα μορφή, το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο, το οποίο θα φιλοξενεί περίπου 1.500 ανθρώπους, αποκλειστικά οικογένειες Σύρων. Τη σχετική δέσμευση πραγματοποίησε την Πέμπτη από το Κουτσόχερο όπου βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη και τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, ο κ. Βίτσας είδε από κοντά την εξέλιξη των εργασιών, ενώ σημείωσε πως “όπως βλέπουμε ο χώρος είναι τελείως διαφορετικός από ό,τι ήταν πριν από μερικούς μήνες. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ολοκληρώσει από την πλευρά του τις εργασίες κατά 99% και λίγα μένουν για να τελειώσουν και οι λοιπές εργασίες που έχουν αναλάβει εργολάβοι που πληρώνονται από την Ερυθρά Ημισέληνο και τον Ερυθρό Σταυρό.

vitsas-koutsoxero2

Θα είναι ένα υπόδειγμα για τον τρόπο με τον όποιο μπορούν αυτοί οι δύο οργανισμοί να συνεργαστούν. Είναι μια διαδικασία η οποία θα αφήσει και όφελος στην περιοχή. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αλλάξουμε και τον τρόπο τροφοδοσίας των προσφύγων, δηλαδή από το κέτερινγκ θα πάει σε μια λογική εξυπηρέτησης, σαν να ήταν στο σπίτι τους.

Αυτό σημαίνει ότι θα τονωθεί ακόμα περισσότερο και η τοπική οικονομία και θα φύγουμε από τον ανταγωνισμό των εταιρειών. Μέχρι οι άνθρωποι αυτοί να βρουν τον νόμιμο και τον σίγουρο τρόπο, είτε να γυρίσουν στις πατρίδες τους, αφού τελειώσει ο πόλεμος, είτε να περάσουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Τους ευχόμαστε αυτό να γίνει το ταχύτερο δυνατόν.

koutsoxero3

Δεν έχουμε σαν Ελλάδα τη βοήθεια που θέλουμε και δεν εκδηλώνεται και από όλες τις χώρες η αλληλεγγύη που θα έπρεπε να εκδηλωθεί.

Εδώ στο Κουτσόχερο κάναμε μια δουλειά από κοινού οι κρατικοί θεσμοί, η ίδια η κυβέρνηση, τα υπουργείο, η Περιφέρεια και ο Δήμος, που ήταν υποδειγματική, που δείχνει ότι όταν συνεργάζονται με καλό πνεύμα και με ανοιχτή καρδιά παράγουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

koutsoxero-neo

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, το κυβερνητικό στέλεχος κράτησε αποστάσεις από τις ακραίες και επιθετικές κατά της δικαιοσύνης απόψεις, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι “εκείνο που δεν πρόκειται να συνεχιστεί είναι το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο να βρίσκεται σε μια τέλεια ανομία. Δηλαδή το γεγονός ότι χρησιμοποιείται ένα δημόσιο αγαθό, δωρεάν, ληστρικά”.

“Εμείς, συνέχισε, μετά και τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ έχουμε να λύσουμε και θα το λύσουμε με νομοθετική πρωτοβουλία το εξής πολύ απλό ζήτημα σε σχέση και με τον νόμο που ψηφίστηκε το Φεβρουάριο.

Δηλαδή τί θα γίνει από σήμερα μέχρι την ημέρα που το εθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης θα οριστικοποιήσει τη διαδικασία αδειοδότησης. Αυτό λοιπόν μπορείτε να το περιμένετε. Συγχρόνως αυτό που θα πρέπει όλοι να περιμένουμε, και από αυτό θα φανεί και η εντιμότητα, σε σχέση με τις προσθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι η συγκρότηση του εθνικού συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης.

Εγώ αυτό που περιμένω είναι την επόμενη βδομάδα και μετά την πρωτοβουλία που έχει πάρει ο πρόεδρος της Βουλής, να υπάρχει εθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης, ώστε να εφαρμοστεί γρήγορα ο νόμος.”

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις