ΛΑΡΙΣΑ

Το 2ο ΙΕΚ Λάρισας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα

Το 2ο ΙΕΚ Λάρισας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (EuropeCodeWeek) με τη δημιουργία ενημερωτικών εκδηλώσεων που είχαν ως στόχο να φέρουν πιο κοντά τους σπουδαστές της ειδικότητας “Τεχνικός Η/Υ” στην έννοια του προγραμματισμού και να αναδείξουν τη σπουδαιότητά του.

Κατά την εβδομάδα 17-21 Οκτωβρίου 2016,οι σπουδαστές της ειδικότητας “Τεχνικός Η/Υ” διασκέδασαν με παιχνίδια κώδικα, ενημερώθηκαν για την 3D εκτύπωση, κατασκεύασαν  mobileApps με το AppInventor και είχαν μια πρώτη επαφή με την Ρομποτική και την εισαγωγή στη διαδικασία επίλυσης προβλημάτων με εκπαιδευτικές ρομποτικές διατάξεις.

2o_iek_larisas2

Έτσι μέσα από την όλη διαδικασία, μπόρεσαν να κατανοήσουν καλύτερα με τι ασχολείται η Επιστήμη των Υπολογιστών και σε τι διαφέρει από την απλή χρήση των ΤΠΕ.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης των εκδηλώσεων ήταν ο  Διευθυντής του 2ου Ι.Ε.Κ. Λάρισας κος Τανός Ηλίας και η καθηγήτρια Πληροφορικής του Ι.Ε.Κ. κα Χαρχαρίδου Αναστασία.

2o_iek_larisas

Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε τον κο. Κιτσάκη Κων/νο (μέλος ΔΣ της Επιστημονικής ένωσης DIGITALIDEA) για την πραγματοποίηση εισήγησης για την 3Dprinting&Roboticsκαθώς και τον κο. Αρβάλη Κων/νο (καθηγητή Πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ Φαρσάλων) για την πραγματοποίηση εισήγησης για το AppInventor.

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις