ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στη βουλή φέρνει ο Κέλλας την αποκάλυψη του onlarissa.gr για τις κατασχέσεις λογαριασμών ακόμη και με αγροτικές επιδοτήσεις!

Το θέμα των κατασχέσεων εις χείρας τρίτων σε αγροτικές επιδοτήσεις, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ, αλλά και στην επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο, που αποκάλυψε πρόσφατα το onlarissa.gr, “φέρνει” στη βουλή, με ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

«Με την “Πρώτη Φορά Αριστερά”, έχουμε και την Πρώτη Φορά στα χρονικά!δυνατότητα, να γίνονται κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, λογαριασμών αγροτών, οι οποίοι είχαν οφειλές σε τράπεζα, που είναι υπό εκκαθάριση ή δεν υφίσταται  πλέον, χωρίς την ύπαρξη δικαστικής απόφασης!! Δηλαδή, βάζουν χέρι σε οποιοδήποτε τραπεζικό λογαριασμό αγρότη ή κτηνοτρόφου, για χρέη που ουδεμία σχέση έχουν με την τράπεζα που έχουν κατατεθεί τα χρήματα, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τον ΕΛΓΑ ή την Εφορία.

kellasΡωτώ ξεκάθαρα τους Υπουργούς, αν έχουν συναινέσει σε μια τέτοια έκνομη και αυθαίρετη συμπεριφορά των εκκαθαριστών της τράπεζας και αν τελικώς θα πραγματοποιηθούν αυτές οι κατασχέσεις», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

Αναλυτικά  η ερώτηση του κ. Κέλλα:

Σύμφωνα με ρεπορτάζ διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης (onlarissa) στις 24/10/2016, ειδοποιητήρια τράπεζαςυπό εκκαθάριση,  καταφθάνουν σε αγρότες και κτηνοτρόφους, από τα οποία προκύπτει, πως επίκεινται κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, ακόμη και για τις αγροτικές επιδοτήσεις, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, αλλά και από την επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο.

Επειδή τα συγκεκριμέναδημοσιεύματα έχουν προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στις τάξεις αγροτών και κτηνοτρόφων.

Επειδή θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά, που δίνεται η δυνατότητα να γίνονται κατασχέσεις λογαριασμών αγροτών, οι οποίοι είχαν οφειλές σε τράπεζα, που είναι υπό εκκαθάριση ή δεν υφίσταται  πλέον στο νέο διαμορφωθέν τραπεζικό τοπίο, χωρίς την ύπαρξη δικαστικής απόφασης.

Επειδή, αν ισχύσει αυτό, πρακτικά, ακόμη και οι αγροτικές επιδοτήσεις, το τελευταίο εναπομείναν εφόδιο στην τσέπη των αγροτών, δεν είναι ασφαλείς, αφού και αν κατατεθούν σε άλλη τράπεζα, μπορεί να γίνει κατάσχεση του λογαριασμού, από την υπό εκκαθάριση τράπεζαχωρίς επαναλαμβάνω δικαστική απόφαση .

Επειδή δεν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο που να επιτρέπει  κατασχέσεις εις χείρας τρίτων από τράπεζα σε τράπεζα και μάλιστα χωρίς δικαστική απόφαση.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριοι Υπουργοί

  1. Θα γίνονται κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, των αγροτικών επιδοτήσεων, αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, και των ποσών από την επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο, από την υπό εκκαθάριση τράπεζα, χωρίς την έκδοση δικαστικής αποφάσεως;
  2. Έχετε συναινέσει σε μια τέτοια προφανώς έκνομη και αυθαίρετη συμπεριφορά των εκκαθαριστών της τράπεζας;
  3. Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε για να διακοπούν άμεσα οι παράνομες αυτές ενέργειες;
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις