ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Υπηρέτησα το Βασιλιά της Αγγλίας» στο Χατζηγιάννειο

Την τσέχικη ταινία “Υπηρέτησα το Βασιλιά της Αγγλίας” του Γίρι Μένζελ, που άφησε άναυδους κοινό και κριτικούς στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, θα προβάλλει την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30, η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, στο Χατζηγιάννειο.

Ένας απολύτως παραπλανητικός τίτλος για την ταινία που έσπασε τα ταμεία στη χώρα της και είναι λόγω του θέματός της – τηρουμένων των αναλογιών – ό,τι είναι για εμάς τους Έλληνες, η Πολίτικη Κουζίνα. Συμμετείχε στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Βερολίνου όπου απέσπασε το ειδικό βραβείο κριτικών Fipresci

Στην Πράγα στα τέλη του ’30, λίγο πριν ο Χίτλερ εισβάλει στη Τσεχοσλοβακία, ένας μικροκαμωμένος και ιδιαίτερα δεκτικός στο να ακούει και να μαθαίνει σερβιτόρος, ονειρεύεται πως κάποια μέρα θα γίνει εκατομμυριούχος. Λάτρης του ωραίου φύλου, ακούραστος απέναντι στις κακοτοπιές και τολμηρός απέναντι στις προκλήσεις της ζωής, κατορθώνει να ρίχνει στο κρεβάτι του πανέμορφα θηλυκά, ώσπου ερωτεύεται μια ξανθιά εκπρόσωπο της Άριας φυλής.

Ο θεατής προβληματίζεται και διασκεδάζει ταυτόχρονα, γελά με την ψυχή του και απορεί με την ανθρώπινη βλακεία. Στο τέλος, προσγειώνεται απότομα όταν συνειδητοποιήσει, μαζί με τον πρωταγωνιστή της ταινίας, πόσο μάταια και εφήμερα είναι τα πάντα!

Παραγωγή: Τσεχία – Σλοβακία 2006

Σκηνοθεσία: Γιούρι Μέντζελ

Πρωταγωνιστούν: Ιβάν Μπαρνέφ, Ολντριχ Κάιζερ, Τζούλια Τζεντσχ, Μάρτιν Χούμπα

Έγχρωμη | Διάρκεια: 120′

Γενική είσοδος 4 ευρώ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις