ΛΑΡΙΣΑ

Γιορτάστηκε ο Μεγαλομάρτυρας Αγ. Δημήτριος στη Λάρισα

Μεγάλες εορτές και πανηγύρεις τελέσθηκαν σε πολλούς εορτάζοντες Ιερούς Ναούς της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, αφιερωμένους στον άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλύτη και Θαυματουργό. Ιδιαίτερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Τυρνάβου και στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, έλαβαν χώρα πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις κατά το διήμερο της λαμπράς και ξεχωριστής αυτής πανηγύρεως του Μεγαλομάρτυρος αγίου Δημητρίου.

Στον Τύρναβο πολλοί πιστοί χριστιανοί συμμετείχαν στον πανηγυρικό εσπερινό, την παραμονή της εορτής, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, ο οποίος μίλησε για την δόξα και τον θρίαμβο του μαρτυρίου. Στο τέλος της ιεράς αυτής συνάξεως χειροθέτησε Αναγνώστη τον φιλοπρόοδο νέο της ενορίας, Γεράσιμο Καραμπίνη, υιό του εφημερίου π.Ιωάννου, στον οποίο ευχήθηκε να διαπρέψει στην αρετή και την κατά Θεόν προκοπή μέσα στον αμπελώνα του Κυρίου.

6-2

Πλήθη πιστών όμως από τη Ν. Σμύρνη και όλη τη Λάρισα, συμμετείχαν και στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πάνδημο εορτασμό του ενδόξου μεγαλομάρτυρος, Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου και Θαυματουργού, ανήμερα της εορτής, προκειμένου να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων και να ασπασθούν τις χαριτόβρυτες εικόνες του Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου και της Παναγίας Κριτσιλαριώτισσας, της και Ζωοδόχου Πηγής από τα Μύρα της Λάρισας.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, π.Αχίλλιος μίλησε για την αγωνιστικότητα του εορταζομένου Αγίου, την σθεναρά ομολογία του, το χριστοβίωμα και .την φλογερή δύναμη της πίστεώς του.

8

Στο τέλος της πανηγυρικής αυτής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος χειροθέτησε τέσσερις νέους Αναγνώστες, ευλογημένα παιδιά της ενορίας, που διακονούν ήδη στο ιερό βήμα και στα αναλόγια της ενορίας και που διακρίνονται για το ήθος τους και την κατά Θεόν παιδεία τους, ευχηθείς σε αυτά καλή και ευλογημένη διακονία μέσα στην Εκκλησία του Χριστού, την Θεοΐδρυτη και πλησίον των εφημερίων του Ιερού Ναού π.Γεωργίου και π.Φωτίου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις