ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Θριάμβευσαν στα Βραβεία «Best City award» Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμοι Τεμπών και Φαρσάλων

Αργυρό βραβείο «Best City award» στην κατηγορία «Κινητικότητα/Μεταφορές» απονεμήθηκε στο Δήμο Τεμπών τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.Το βραβείο αφορούσε στην επιτυχημένη κατασκευή υποδομής που καθιστά εφικτή την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στις παραλίες του Δήμου Τεμπών καθώς και την είσοδό τους στη θάλασσα. Το βραβείο παρέλαβε ο ίδιος ο Δήμαρχος Τεμπών, κ. Κώστας Κολλάτος συνοδεία του προέδρου της Τ.Κ. Αιγάνης κ. Κώστα Ζαφείρη και του προέδρου του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπώνκ. Λάμπρου Ζάρρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποδομή περιλαμβάνει πολυεστερικούς διαδρόμουςπου επιτρέπουν τα ΑΜΕΑ να φτάσουν ως τη θάλασσα ,τρία πλωτά αμαξίδια που κάνουν εφικτήτην είσοδο των ΑΜΕΑ στο νερό καθώς και τρεις χημικές τουαλέτες με ειδικούς κάδους κατάλληλα κατασκευασμένες για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ. Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο και παραδόθηκε στο κοινό στις αρχές του περασμένου Ιουνίου.

Σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Κολλάτο: «Η βελτίωση της προσβασιμότητας όλων των πολίτών/δημοτών μας αποτελεί και θα αποτελεί σημαντικό μέλημα του Δήμου Τεμπών.Η υποδομή αυτή επιτρέπει στα ΑΜΕΑ να χαρούν τις ομορφιές του τόπου αποτελώντας παράλληλα ένα μέσο τουριστικής ανάπτυξης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσουςβοήθησαν στην κατασκευή του. Το βραβείο αυτό αποτελεί μια εξαιρετική τιμή για το Δήμο μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για την πρόοδο και την προβολή του τόπου μας. Θα ήθελα να αφιερώσω το βραβείο αυτό σε όλους τους συνδημότες μου»

img_0656

Την τελετή άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και μέλος της κριτικής Επιτροπής των βραβείων κ. Πατούλης ενώ σε αυτή παρευρέθηκε και βραβεύθηκε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός καθώς και δήμαρχοι και αντιπροσωπείες άλλων Δήμων της Θεσσαλίας. Τα βραβεία «Best city awards» οργάνωσε η εταιρεία Boussias Conferences και στοχεύουν στην ανάδειξη Πόλεων και Επιχειρήσεων που πραγματοποιούν επιτυχημένα έργα τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στις πόλεις.
Τελετή απονομής βραβείων Best City Awards χ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ.Κώστας Αγοραστός παρέλαβε το βραβείο BRONZE με τίτλο ( ήπιας κατοικίας & του οικολογικού χωριού.
Ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος με το βραβείο SILVER στην κατηγορία (Κινητικότητα -μεταφορές) .
ανοιχτή θάλασσα -Υποδομή για την πρόσβαση Α.Μ.Ε.Α στις παραλίες του Δ.Τεμπών .

img_0308

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων με δυο βραβεία
1) GOLD πιστοποίηση δημοτικών κτηρίων μέσω ΕΣΠΑ 2007-2013
2) SILVER στην κατηγορία Πολιτισμός – Δ.Φαρσάλων 2011-2013

και ο Δήμαρχος Αλλόνησου κ.Πέτρος Βαφίνης με το βραβείο SILVER Αλλόνησος χωρίς σακούλες -Απόρριψη αποβλήτων

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις