ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΛ σε κρίση: Έχασε με 2-0 και από τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο (video)

Η ΑΕΛ δεν ήταν καλή για δεύτερη συνεχόμενη φορά και γνώρισε την ήττα με 2 – 0 από τον ΠΑΟΚ στη «Τούμπα» για τη 1η αγωνιστική της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Κακή κυκλοφορία από τους «βυσσινί» που παρατάχθηκαν στο γήπεδο με πολλές αλλαγές, όπως δηλαδή και οι Θεσσαλονικείς που είχαν μόλις τρεις παίκτες ίδιους στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς με τον Ολυμπιακό. Τα γκολ για τους «ασπρόμαυρους» πέτυχαν οι Μυστακίδης (28΄) και Περέιρα (42΄).

Ενός λεπτού σιγή…

Πριν την έναρξη του αγώνα και σφύριγμα της… σέντρας, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του αδικοχαμένου Χαράλαμπου Μπλιώνα. Βέβαια οι «ανεγκέφαλοι» υπήρχαν και εκεί καθώς ευτυχώς μόλις ένας – δυο μεμονωμένοι «φίλαθλοι» του ΠΑΟΚ έβριζαν, αλλά όλοι οι υπόλοιπη τήρησαν τη σιγή…

Δέκα λεπτά χωρίς πίεση και άλλα δέκα… υπό πίεση

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα πέρασαν «αναίμακτα» για την ΑΕΛ, καθώς δεν έδειχνε να απειλείται από τους γηπεδούχους. Αυτό όμως στο πρώτο δεκάλεπτο. Γιατί από εκεί και πέρα η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε εντελώς.

Στο 11ο λεπτό χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Μπίσεσβαρ έβγαλε κάθετα και αριστερά μέσα στη περιοχή, ο Περέιρα πλάσαρε, η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι, κατευθύνθηκε παράλληλα προς τη γραμμή της εστίας και ο Καβουσάκης με τη βοήθεια και του αριστερού δοκαριού έδιωξε σε κόρνερ.

Οι «ασπρόμαυροι» απείλησαν ξανά στο 17΄. Εκτέλεσε το κόρνερ ο Περέιρα, ο Μαλεζάς πήρε τη πρώτη κεφαλιά, ο Κρέσπο από κοντά έπιασε τη δεύτερη όμως ο γκολκίπερ της ΑΕΛ απέκρουσε. Ενώ σε πανομοιότυπη φάση δύο λεπτά αργότερα οι «βυσσινί» στάθηκαν τυχεροί. Ο Περέιρα εκτέλεσε κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Κουλούρης πήρε τη κεφαλιά και ο Ναβάρο πάνω στη γραμμή έσωσε την ομάδα του.

Έγινε αποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΛ όχι

Και εκεί που έδειχνε πως το «κύμα» πίεσης των γηπεδούχων ότι είχε περάσει, κατάφεραν έστω και με δόση τύχης να προηγηθούν. Ο Γιαννούλης σέντραρε από τα αριστερά η μπάλα πέρασε από όλους στο δεύτερο δοκάρι, όπου πήρε τη μπάλα ο Περέιρα έστρωσε στον Κάνιας που σούταρε, όμως κόντραρε, έφτασε στον Μυστακίδη και αυτός εκμεταλλευόμενος δύο κόντρες στα σουτ που έκανε, με τη 3η έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι «βυσσινί» δε μπορούσαν να κυκλοφορήσουν κάνοντας αρκετά λάθη με τον Γιοβάνοβιτς να προσπαθεί να μαζέψει ότι μπορούσε από την άμυνα. Αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ στο 42΄να σκοράρει ξανά. Κάθετη του Μπίσεσβαρ για τον Φακούντο Περέιρα, ο οποίος αυτή τη φορά δεν αστόχησε, νίκησε τον Καβουσάκη και έκανε το 2 – 0.

Οι φιλοξενούμενοι όμως στο τέλος έφτασαν πολύ κοντά στο να μειώσουν. Στο 45΄+ 1΄ο Μαρουκάκης πήρε τη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από σέντρα του Κουτσιανικούλη, η μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ.

Δείτε δηλώσεις και γκολ:

Πεσμένος ρυθμός που βοηθούσε τους «βυσσινί»

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ παρουσίαζε τα ίδια λάθη. Επομένως δε μπορούσε να κυκλοφορήσει καθόλου σωστά τη μπάλα. Και σε αυτό δε βοήθησε ούτε και η μετατόπιση του Ποτουρίδη στα χαφ. Χαρακτηριστικό αποτελεί πως ο Άγγελος Αναστασιάδης μονολογούσε γι’ αυτό λέγοντας: «Μία πάσα, μία πάσα σωστή…».

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ δημιούργησε τη πρώτη του καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος στο 72΄. Ο Τιάμ υποδέχτηκε τη μπάλα από τον Κουλούρη στη μικρή περιοχή σχεδόν, έβαλε πλάτη τον Γιοβάνοβιτς, σούταρε, αλλά ο Καβουσάκης απέκρουσε.

Οι αλλαγές του Άγγελου Αναστασιάδη φαίνεται να ηρέμησαν κάπως το παιχνίδι των «βυσσινί» που έφτανα πιο ορθολογικά στην αντίπαλη περιοχή. Όμως ελλείψεως σωστής τελικής πάσας δε μπορούσε να απειλήσει, πέρα από μία συρτή σέντρα του Ναβάρο που απομάκρυνε ο γκολκίπερ.

Οι διασωθέντες…

Ο Μπόκι Γιοβάνοβιτς ήταν ο ποδοσφαιριστής που φάνηκε περισσότερο. Ο Σέρβος αμυντικός «μπάλωσε» πολλά κενά στην άμυνα της ομάδας του γλιτώνοντας αρκετές φορές από βέβαιο κίνδυνο την εστία της ΑΕΛ. Από την άλλη βελτιωμένος σήμερα και ο Καβουσάκης που χρειάστηκε να επέμβει ουκ ολίγες φορές.

Αρνητικά…

Πραγματικά τους τελευταίους δύο αγώνες είναι κουραστικό να βλέπεις την ΑΕΛ. Πολύ κακή κυκλοφορία λάθη που δεν θα έπρεπε να γίνονται ούτε σε επίπεδο… ερασιτεχνικού. Παράλληλα είδαμε ένα στοιχείο που εμφανίστηκε από τα παιχνίδια με την ΑΕΚ. Η άμυνα δε μπορούσε να απομακρύνει σέντρες ή πάσες μέσα στη περιοχή. Με αποτέλεσμα να δεχθεί γκολ και στο ματς με την ΑΕΚ και στο ματς με τον ΠΑΣ και στο αποψινό με τον ΠΑΟΚ…

Οι Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Κίτσιου, Μαλεζάς, Κρέσπο, Γιαννούλης (74΄λ.τ. Κοροβέσης), Κάνιας (62΄Τσίμιροτ), Χαρίσης, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης (60΄Τιάμ), Περέιρα, Κουλούρης.

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Μονιάκης, Ποτουρίδης, Γιοβάνοβιτς, Ναβάρο, Σουλιώτης, Λαμπρόπουλος, Αναστασόπουλος (68΄Ουρτάδο), Κουτσιανικούλης (46΄Αβραάμ), Μαρουκάκης, Βαρέλα (60΄Ντέλετιτς).

Διαιτητική Τριπλέτα: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών), Νικόλαος Κωτούλας (Σερρών), Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου).

arenalarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις