ΛΑΡΙΣΑ

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο για τους πρώην εργαζόμενους των ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ

Πραγματοποιήθηκε χτες 24-10, Γενική Συνέλευση με τους πρώην εργαζόμενους των ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ. Παρόλο που τα ζητήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι περισσότεροι από αυτούς, όντας άνεργοι κι απλήρωτοι για πολύ καιρό, η συμμετοχή στη Συνέλευση δεν ήταν μεγάλη. Γεγονός που αποδεικνύει την απογοήτευση που επικρατεί στην πλειοψηφία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, πόσο μάλλον στους άνεργους.

Με αφορμή την έκτακτη επιδότηση των 1000 ευρώ / πρώην εργαζόμενο, άνοιξε συνολικότερα η κουβέντα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι κι οικογένειές τους. Εκφράστηκε η ανάγκη καλύτερης οργάνωσης και συμμετοχής τους. Αποφασίστηκε η συμμετοχή τους στο Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο την ερχόμενη Τετάρτη 2 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας, για την ανεργία και την υπεράσπιση του λαϊκού – εργατικού εισοδήματος καθώς και παρέμβαση στον ΟΑΕΔ, μαζί με το κλαδικό σωματείο, στην κατεύθυνση να μην εξαιρεθεί κανένας πρώην εργαζόμενος από την επιδότηση των 1000 ευρώ.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ κα Τζούρβα, η συνάντηση που αποφασίσαμε στην χτεσινή Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς μέχρι την Πέμπτη δεν είναι εφικτό να γίνει.
Πάντως προς ενημέρωση όλων η κα Τζούρβα, είπε ότι είναι θέμα Υπουργείου κι όχι ΟΑΕΔ, αν θα πάρουν όλοι οι πρώην εργαζόμενοι των ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ το επίδομα των 1000 ευρώ, μιας και η ΚΥΑ δεν το κάνει ξεκάθαρο…. Κάτι βέβαια, που το περιμέναμε να πετάει ο ΟΑΕΔ το μπαλάκι στο Υπουργείο και το ανάποδο…..

Γνωρίζοντας ότι τα 1000 ευρώ της έκτακτης επιχορήγησης δεν λύνουν τα συνολικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, με ΔΕΗ, νερό, ενοίκια, δάνεια, ΕΝΦΙΑ κτλ., παρόλα αυτά δεν χαρίζουμε τίποτα. Διεκδικούμε ότι μας ανήκει, προκειμένου να συμβάλουμε στα μέτρα ανακούφισης των ανέργων συνολικότερα και των οικογενειών τους.
Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων στα πλαίσια του Επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής του ΤΕΒΑ συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η 110 Πτέρυγα Μάχης με τίτλο «Ο Καραγκιόζης και το μαγεμένο δεντρί».
Η παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών «ΝΑΜΑΣΤΕ» πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή και ώρα 18:30 στο Κινηματοθέατρο «ΑΘΗΝΑ». Η είσοδος ήταν δωρεάν για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ και του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Ο καλλιτέχνης μίλησε για τις φιγούρες του κουκλοθίασου και αυτό ενθουσίασε τους μικρούς παρατηρητές που αμέσως άρχισαν το παιχνίδι των ερωτοαπαντήσεων. Τα γέλια των μικρών θεατών δημιούργησαν μία ευχάριστη ατμόσφαιρα στην αίθουσα καθώς το χειροκρότημά τους ήταν τόσο δυνατό που ενθάρρυνε τον καλλιτέχνη, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην έχει τέλος. Στο τέλος της παράστασης δόθηκαν στους μικρούς φίλους, γλυκιές λιχουδιές και η χαρά ήταν εμφανή στα πρόσωπά τους. Το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου ευχαριστεί και δημόσια για την πρόσκληση την 110 Π.Μ. και παραμένει πρόθυμο για κάθε είδους συνεργασία που προάγει τον πολιτισμό. Τέτοιες δράσεις βοηθούν τα παιδιά να εξοικειωθούν και με άλλες μορφές έκφρασης καθώς δέχονται αισθητικά ερεθίσματα (παραστάσεις) και αποκτούν κριτικό πνεύμα για το τι τους αρέσει, τι όχι και για πιο λόγο.
Για περαιτέρω ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Λαρισαίων: 2410-680243, 2410-680220, fax: 2410-680244 ή μέσω, e-mail: symvouleutikosstathos@larissa-dimos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις