ΕΛΛΑΔΑ

O Συνήγορος δικαίωσε καταναλωτή σε υπόθεση διδάκτρων σε Κολέγιο

Συγκεκριμένα, καταναλωτής απευθύνθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή», δηλώνοντας ότι είχε εγγραφεί σε εκπαιδευτικό ίδρυμα (κολέγιο) για την παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος 4 διδακτικών ενοτήτων, προκαταβάλλοντας το ποσό των 1.550 ευρώ έναντι συνολικού ποσού 2.550 ευρώ.
Μετά την παρακολούθηση της πρώτης ενότητας (Μάιος 2014), ο καταναλωτής διέκοψε τις σπουδές του για λόγους υγείας. Ωστόσο, το κολέγιο δεν του επέστρεφε τα χρήματα που προκατέβαλε για την επόμενη ενότητα, επικαλούμενο σχετικό συμβατικό όρο, σύμφωνα με τον οποίο «δεν επιστρέφονται προκαταβολές». Μετά από αυτό ο καταναλωτής προσέφυγε στην Ανεξάρτητη Αρχή διεκδικώντας την απόδοση του υπολοίπου της προκαταβολής.
Μετά την παρέμβαση της Αρχής και τη διαμεσολάβηση που ακολούθησε από την αναπληρώτρια Συνήγορο Καταναλωτή Αθηνά Κοντογιάννη, η εταιρία αποδέχθηκε το αίτημα του καταναλωτή και του επέστρεψε το ποσό των 912,50 ευρώ (κρατώντας μόνο το ποσό των 637,50 ευρώ, δηλαδή τα δίδακτρα της πρώτης ενότητας, την οποία ο καταναλωτής είχε ήδη παρακολουθήσει).
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις