ΚΟΣΜΟΣ

Τζιχαντιστές προσπαθούν να το σκάσουν με γυναικεία ρούχα

Η επέλαση του ιρακινού στρατού για την απελευθέρωση της Μοσούλης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, ενώ Αμερικανός αξιωματούχος δηλώνει, διατηρώντας την ανωνυμία του, ότι «τα χειρότερα για την πόλη του Ιράκ δεν έχουν έρθει». Παρά την αντίσταση, ωστόσο, οι τζιχαντιστές έχουν υποστεί καίριο πλήγμα και, όπως τουλάχιστον φαίνεται από φωτογραφίες που ανεβάζουν στα social media Ιρακινοί στρατιώτες, χρησιμοποιούν κάθε τρόπο για να διαφύγουν, φορώντας ακόμη και γυναικεία ρούχα και δη με φανταχτερά χρώματα.

Οι Ιρακινοί στρατιώτες έχουν εντοπίσει ουκ ολίγους αποστάτες, οι οποίοι, για να καλυφθούν ανάμεσα στο πλήθος των προσφύγων, ντύνονται με γυναικεία ρούχα. Κάποιες από τις αναρτήσεις ενδεχομένως να εντάσσονται στην προσπάθεια διαπόμπευσης των τζιχαντιστών και της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους. Πολλές, όμως, είναι αληθινές.

Την ίδια στιγμή, ο ιρακινός στρατός συνεχίζει την επέλασή του προς την πόλη, απελευθερώνοντας, όπως ανακοίνωσε, άλλα δύο χωριά περιμετρικά της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός στρατός έδιωξε τους τζιχαντιστές από τα χωριά al-Khanfsan and Dor al-Taqa al-Harariyah, νότια της Μοσούλης, ανοίγοντας έναν ακόμη διάδρομο για το στρατό και το πυροβολικό. «Επόμενος στόχος είναι το χωριό Munira», τόνισε ο εκπρόσωπος του Ιρακινού στρατού, ενώ έγινε γνωστό πως έχασε τη ζωή του ένας Αμερικανός στρατιώτης, πολεμώντας στο πλευρό των Κούρδων Πεσμεργκά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις