ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Προ της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων αγροτικές επιδοτήσεις, αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και επιστροφές της εφορίας!

Συναγερμός επικρατεί στις τάξεις των Λαρισαίων αγροτών από ειδοποιητήρια που κατέφθασαν από τράπεζα και στα οποία καθίσταται σαφές πως επίκεινται κατασχέσεις εις χείρας τρίτων ακόμη και για τις αγροτικές επιδοτήσεις τους, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ αλλά και την επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο.

Τη σχετική πληροφορία επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Δευτέρας μιλώντας στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών κ. Χρήστος Σιδερόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Σιδερόπουλο, είναι πρωτοφανές να δίνεται πλέον η δυνατότητα σε τράπεζα να προχωρεί σε κατασχέσεις λογαριασμών αγροτών οι οποίοι είχαν οφειλές σε τράπεζες που είναι υπό εκκαθάριση ή δεν υφίστανται πλέον στο νεοδιαμορφωθέν τραπεζικό τοπίο!

trapeza23

“Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πλέον ούτε καν οι αγροτικές επιδοτήσεις, το τελευταίο εναπομείναν εφόδιο στην τσέπη του αγρότη που βάλλεται από παντού, δεν είναι ασφαλείς. Ακόμη κι αν κατατίθενται σε άλλη τράπεζα, μπορεί να γίνει κατάσχεση υπέρ τρίτου από την τράπεζα που έχει “αναλάβει” τα δάνειά του. Αυτό είναι απίστευτο” σημείωνε χαρακτηριστικά ο κ. Σιδερόπουλος.

trapeza1

trapeza4

Κι όπως σημειώνει ο Λαρισαίος αγροτοσυνδικαλιστής, αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά, αφού μέχρι πρότινος το θεσμικό πλαίσιο δεν επέτρεπε κατασχέσεις εις χείρας τρίτων από τράπεζα σε τράπεζα.

Οι αντιδράσεις αναμένονται έντονες…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις