ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τραγωδία: 4-0 ο ΠΑΣ την ΑΕΛ

Η ΑΕΛ υπέστη βαριά ήττα στους «Ζωσιμάδες» απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 4-0 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής κάνοντας παιδικά αμυντικά λάθη-δώρα στον αντίπαλο τους ενώ δεν απείλησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Χατ-τρικ από τον Κόντε και ένα γκολ από τον Γιάκο για τους γηπεδούχους που ήταν καλύτεροι καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Η ΑΕΛ βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ και συγκεκριμένα στο 14’ όταν μετά από σέντρα του Ζάιρο ο Καβουσάκης έκανε τραγικό διώξιμο, στρώνοντας ουσιαστικά την μπάλα στον Κόντε που δε δυσκολεύτηκε από κοντά να κάνει το 1-0.

Η ΑΕΛ βγήκε μπροστά και έψαξε το γκολ στην συνέχεια σπαταλώντας στο 16’ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Ντοντό από αριστερά έκανε τη σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής στον Ναζλίδη ο οποίος αστόχησε εξ’ επαφής.

Ο ΠΑΣ έχασε την ευκαιρία στο 25’ ευκαιρία με τον Τζημόπουλο να παίρνει την κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας από σέντρα του Ζάιρο όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η ΑΕΛ συνέχισε να πληρώνει τις αδράνειες στο χώρο της άμυνας και στο 29’ μετά από ολιγωρία στο κέντρο αυτής, η μπάλα στρώθηκε στον Ευριπίδη Γιάκο ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Μετατόπιση του Γκόλια

Όπως και στο ματς με την ΑΕΚ, έτσι και με τον ΠΑΣ, ο Αναστασιάδης έχοντας δει την ομάδα του να δέχεται δύο γρήγορα γκολ μετατόπισε τον Γκόλια στο χώρο του κέντρου αλλάζοντας τον σχηματισμό του 5-4-1 σε 4-3-2-1. Αυτό ισορρόπησε την κατάσταση παρόλα αυτά δεν άλλαξε κάτι ως αναφορά το αποτέλεσμα με την ΑΕΛ να πηγαίνει στο ημίχρονο με 2-0 κατά.

«Διπλή αλλαγή»

Μετά το χειρότερο έως τώρα ημίχρονο στην Σούπερ Λιγκ, ο Αναστασιάδης άλλαξε τα πλάνα του για το ματς βάζοντας Αβραάμ και Κόντορ στον αγωνιστικό χώρο, στις θέσεις των Ναβάρο και Ντέλετιτς.

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να κάνει… την εμφάνιση της στο παιχνίδι. Απείλησε για πρώτη φορά με ένα μακρινό σουτ του Πολ Ουρτάδο το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Περιστερίδη, ενώ ο Ντοντό με σέντρα σουτ στο 47’ ανάγκασε το Περιστερίδη να διώξει σε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Ο ΠΑΣ όμως σε μία αντεπίθεση στο 52’ έκανε και το 3-0. Ο Ζάιρο έβγαλε κάθετα στον Κόντε και Ισπανός σε τετ-α-τετ με τον Καβουσάκη έβαλε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα

Συνονθύλευμα…

Η ΑΕΛ συνέχισε στη συνέχεια του ματς να παρουσιάζει τις ίδιες αδυναμίες και είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί κι άλλες φάσεις από τους γηπεδούχους.

Όπως στο 66’ όταν ο ΠΑΣ είχε τεράστια ευκαιρία καθώς μετά από μπαλιά του Μπουκουβάλα και τελείωμα του Ναδάλες, Καβουσάκης απέκρουσε με τα πόδια στο σουτ εξ’ επαφής του αντίπαλου του. Ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Κόντε από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΣ συνέχισε την πίεση του και στο 73’ μετά από ένα σουτ από μακριά του Μπέριου η μπάλα πέρασε άουτ.

Το 4-0 έγινε στο 75’ για τον ΠΑΣ Γιάννινα όταν ο Κοζορώνης έβγαλε την παράλληλη σέντρα στον Κόντε ο οποίος με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε αυτό το αποτέλεσμα για την ομάδα του.

Κίτρινες: 32’ Κοζορώνης, 44’ Κόντε / 39’ Φατιόν

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Περιστερίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπέριος, Ναδάλες, Μπουκουβάλας, Λίλα, Γιάκος (78’ Δώνης), Κοζορώνης(76’ Κούτρης), Κόντε, Ζάιρο (68’ Μαμπουλού)

ΑΕΛ (Α. Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς (58’ Κουτσιανικούλης), Γκόλιας, Ναβάρο(46’ Κόντορ), Φάρκας, Ουρτάδο, Φατιόν, Ναζλίδης, Ντοντό, Ντέλετιτς(46’ Αβραάμ).

Διαιτητές: Δημήτριος Καραντώνης, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Στέφανος Παρασίου (Ημαθίας).
4ος Διαιτητής: Νικόλαος Πουλημάς (Κέρκυρας)

sportlarissa.gr

Φωτο: athleticlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις