ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για την ουσία η ΑΕΛ στα Γιάννενα

Η ΑΕΛ αγωνίζεται σήμερα στα Γιάννενα (23/10, 18:15) κόντρα στον ΠΑΣ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League και με τα περιθώρια απώλειας να στενεύουν οι «βυσσινί» θα παραταχθούν με αυτοσκοπό τη νίκη σε αυτή την αναμέτρηση.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη προέρχεται από θετικές εμφανίσεις με την ισοπαλία στη Λιβαδειά, αλλά και την ήττα με την ΑΕΚ όπου έδειξε ενθαρρυντικά στοιχεία και έχασε στις λεπτομέρειες από την Ένωση.

Η ουσία όμως είναι αυτή που μετράει. Η ΑΕΛ πέντε βαθμούς είχε πριν το ματς με την ΑΕΚ, πέντε έχει και τώρα και με απόλυτη προσήλωση στο αγωνιστικό της πλάνο φιλοδοξεί να πάρει τους τρεις βαθμούς στους «Ζωσιμάδες». Οι απουσίες των Ξενοδόχοβ, Καπού και Βαρέλα είναι γνωστές, ενώ έκπληξη προκάλεσε η προσθήκη του Ματθαίου Μαρουκάκη στην αποστολή και αντίστοιχη έκπληξη το ότι άφησε στη Λάρισα τον Νίκο Αναστασόπουλο ο Μακεδόνας τεχνικός.

Η λογική λέει πως ο Αναστασιάδης θα παρατάξει την ομάδα του με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τα ματς με Ολυμπιακό, Λεβαδειακό και ΑΕΚ μιας και η ομάδα αναμένεται να έχει πιο επιθετικούς προσανατολισμούς, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε εκπλήξεις και στην εντεκάδα.

Από την άλλη πλευρά, ο αντίπαλος της ΑΕΛ σήμερα, ο ΠΑΣ Γιάννινα του Γιάννη Πετράκη είναι μία υπολογίσιμη ομάδα. Οι Γιαννιώτες φέτος έγραψαν «χρυσές σελίδες» στην ιστορία τους με την συμμετοχή τους στην Ευρώπη και τα προκριματικά του Europa League, ο Κρητικός τεχνικός στα μέχρι τώρα παιχνίδια της ομάδας του έχει παρουσιάσει με ενδιαφέρουσα προσέγγιση του 5-3-2 (αμυντικά) στα παιχνίδια της ομάδας ενώ μοιάζει πιο ενισχυμένος σε σχέση με πέρυσι.

Εξτρά θεωρητικό στοιχείο πριν από το παιχνίδι είναι το γεγονός πως ο ΠΑΣ έχει να παίξει επίσημο από την 1η του Οκτώβρη και την εκτός έδρας νίκη με την Κέρκυρα κάτι που αναμένεται να παίξει ρόλο στο παιχνίδι. Στα αγωνιστικά η ομάδα των Ιωαννίνων θα στερηθεί των υπηρεσιών των βασικών στην μεσοεπιθετική γραμμή, Ακόστα και Ιγκόρ Βιδάλ.

Εν κατακλείδι, η ΑΕΛ εφόσον παρουσιαστεί όπως πρέπει και αν εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα της παρουσιαστούν στο παιχνίδι μπορεί να φύγει με τη νίκη σε ένα από τα δύσκολα παιχνίδια της χρονιά και να προετοιμαστεί στη συνέχεια κατάλληλα για τον δικό της… «Γολγοθά» καθώς έρχεται το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Τετάρτη αλλά και ένα ενδιαφέρον ματς με τον Πανιώνιο στο AEL FC ARENA.

sportlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις