ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το βιβλίο «Ο Φονέας και ο φονιάς» παρουσιάζεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας, η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Π.Ε.Π.Φ.Α. ν. Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Παιδεία» και τις εκδόσεις «Κέδρος», παρουσιάζουν την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016, στις 7:30 μ. μ. στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, με ελεύθερη είσοδο, το βιβλίο του καθηγητή, Δημήτρη Κωστόπουλου, «Ο Φονέας και ο φονιάς», δέκα ποδοσφαιρικές ιστορίες για το μελόδραμα της ζωής. Για το βιβλίο θα μιλήσουν : η Άντα Σαρτζή, ο Βασίλης Γκουράβας και ο συγγραφέας, ενώ συντονίζει ο Αργύρης Γιουρούκης.

Ένα ταξίδι σε άλλες εποχές του ποδοσφαίρου, μέσα από 10 διηγήματα που δεν ωραιοποιούν καταστάσεις, αλλά μεταφέρουν το άρωμα μιας εποχής, με πολλά κι ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για ομάδες όπως ο Φωστήρας, ο Ατρόμητος, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός κ.ά., αλλά και με συναρπαστικές ιστορίες που ζωντανεύουν ένα κομμάτι της ιστορίας, παραγνωρισμένο. Τα κείμενα είναι εύστοχα, σαν καλοχτυπημένο πέναλτι, ενώ δε λείπουν και οι πολιτικές αναφορές. Η μπάλα δεν πηγαίνει ποτέ εκεί που περιμένεις, σύμφωνα με τη ρήση του Καμί.

Ο Δημήτρης Κωστόπουλος γεννήθηκε στο Περιστέρι. Σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή στην Αθήνα. Εργάστηκε ως καθηγητής στη μέση εκπαίδευση. Έκανε μεταπτυχιακό στην ωκεανογραφία και διδακτορικό στη χωροταξία. Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Πρώτη», «Η Καθημερινή», «Ελευθεροτυπία»  και τα περιοδικά «Νέα Οικολογία» και «Ιστορικά Θέματα». Συνεργάζεται με το περιοδικό : «The Books’ Journal». Έχει εκδώσει τα βιβλία : «Τα δίπροκα» (1991, ποιητική συλλογή), «Βαλκάνια: Η οικογεωγραφία της οργής» (1993, δοκίμιο), «Ο Νταβέλης στο Σικάγο: Το γουέστερν της ανάπτυξης» (2007, δοκίμιο).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις