ΕΛΛΑΔΑ

Tα παιδιά του Μπάρκα μηνύουν τη μητέρα του Μπεν για το «ελπίζω να καίγεται στην κόλαση»

Ο γιος και η κόρη του Ντίνου Μπάρκα, του Έλληνα χειριστή εκσκαφέα στην Κω που, κατά ορισμένους, ενδέχεται να σκότωσε κατά λάθος τον μικρό Μπεν Νίνταμ πριν από χρόνια, μηνύουν τη μητέρα του μικρού αγοριού, σύμφωνα με άρθρο των The Times.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ο Χρυσοβαλάντης Μπάρκας και η Μαρία Τσέχου κατηγορούν την Κέρι Νίνταμ ότι προσέβαλε την υπόληψη της οικογένειάς τους όταν είπε πως ελπίζει ο πατέρας τους να «καίγεται στην κόλαση».

Τα δύο αδέρφια αμφισβητούν επίσης τα ευρήματα της πρόσφατης αστυνομικής έρευνας στην Κω, που κράτησε τρεις εβδομάδες και υπέδειξε ως πιθανό «ένοχο» για την εξαφάνιση του Μπεν τον εκλιπόντα πλέον πατέρα τους, Ντίνο Μπάρκα.

«Αρκετά πια με αυτή την φριχτή ιστορία» είπε η κ. Τσέχου. «Έμεινα σιωπηλή για εβδομάδες, φροντίζοντας με το νεογέννητο παιδί μου, αφήνοντας αυτή την έρευνα να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί. Αλλά πλέον όλο αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν γίνεται να έρχονται σε εμάς και μελλοντικά στα παιδιά μας άνθρωποι και να ρωτάνε “ήταν ο πατέρας ή παππούς σας δολοφόνος;”».

Όπως δήλωσε η κ. Τσέχου στους Times, η οικογένειά της θέλει να προστατέψει την υπόληψή της. «Η προσωπική μου υπομονή, ακόμα και ως μητέρα, εξαντλήθηκε όταν η μητέρα του Μπεν είπε αυτά που είπε την προηγούμενη εβδομάδα. Πώς τολμάει;», ανέφερε χαρακτηριστικά η κόρη του Ντίνου Μπάρκα.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης έρευνας με τη συμμετοχή των βρετανικών αρχών, για μία ακόμη φορά δεν βρέθηκαν απομεινάρια του παιδιού, που ήταν 21 μηνών όταν εξαφανίστηκε. Εντοπίστηκε όμως ένα αυτοκινητάκι- παιχνίδι που, όπως αναφέρθηκε, ανήκε στον μικρό Μπεν και το οποίο οδήγησε κάποιους στο συμπέρασμα πως τον Μπεν πάτησε εκσκαφέας, τον οποίο οδηγούσε ο Μπάρκας ενώ εργαζόταν στην περιοχή.

Για τον Χρυσοβαλάντη Μπάρκα όμως, αυτή η θεωρία είναι παράλογη. «Σοβαρά μιλάνε; Είναι αυτό το μόνο συμπέρασμα στο οποίο οδηγεί το εύρημα; Αποκλείεται δηλαδή το παιδί να απήχθη και το παιχνίδι να έπεσε από τα χέρια του; Αν αυτή η γραμμή έρευνας είναι ακριβής, τότε γιατί ο επικεφαλής ερευνητής ήρθε σε μένα στο τέλος της έρευνας για να ζητήσει συγνώμη για την αναταραχή που προκλήθηκε και τις αναφορές που έγιναν στο όνομα του πατέρα μου;», δήλωσε στους Times o γιος του χειριστή εκσκαφέα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις