ΛΑΡΙΣΑ

Επίσκεψη Παπαδόπουλου στο Κέντρο Υγείας Αγιάς

Την Παρασκευή ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Αγιάς όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Βασίλη Χάμο, παρουσία γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού προσωπικού αλλά και της αντιδημάρχου Δ.Ε. Αγιάς κ.Χριστίνα Γιαννουλέα.

Η επίσκεψη είχε κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα καθώς ο κ. Παπαδόπουλος ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αγιάς, της διοίκησης αλλά και των εργαζομένων. Κατά την συνάντηση τέθηκαν στον βουλευτή η αναγκαιότητα αύξησης του αριθμού των νοσηλευτών με σκοπό την ενίσχυση του κέντρου υγείας, η 24ωρη κάλυψη του κέντρου με ασθενοφόρο ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες κατά τους οποίους η επισκεψιμότητα του δήμου είναι αρκετά αυξημένη λόγω των παράλιων του νομού αλλά και η φύλαξη του κέντρου υγείας, η οποία θεωρείται απαραίτητη.

papadopoulos_kentro_ugeias_agias

Ο κ. Παπαδόπουλος από την πλευρά του δήλωσε επιτακτική την ανάγκη βελτίωσης  της πρωτοβάθμιας φροντίδας μέσω αυξημένης κρατικής  χρηματοδότησης αλλά και μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων. Επιπλέον τόνισε την αναγκαιότητα της  σωστής κατανομής προσωπικού στα Κέντρα Υγείας του νομού Λάρισας με την σύνταξη υγειονομικών χαρτών έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η κάλυψη των αναγκών των ασθενών αλλά και του προσωπικού των κέντρων υγείας.

Τέλος, ο βουλευτής δήλωσε ότι είναι απαραίτητη η ενημέρωση των πολιτών όσον αφορά τα υγειονομικού κυρίως χαρακτήρα θέματα, με την συνεργασία τριών φορέων, των ΕΚΑΒ, Κέντρων Υγείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και η πολιτική αναβάθμισης του συστήματος υγεία την οποία έχει ήδη ξεκινήσει η κυβέρνηση. Η ανάγκη για αλλαγή έχει κέντρο τον ανθρώπινο παράγοντα, τον οποίο οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν υποβαθμίσει.

Προηγουμένως, ο κ Παπαδόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη στο δημαρχείο Αγιάς όπου συνάντησε τον δήμαρχο κ. Αντώνη Γκουντάρα, την αντιδήμαρχο κ. Χριστίνα Γιαννουλέα και τον πρόεδρο του Δ.Σ κ. Γιάννη Αργυρούλη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις