ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Την Κυριακή η 24η Ανάβαση Ανατολής

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, συνδιοργανώνει με το ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ, το Σύλλογο Ανατολιτών “Ιωάννης ο Πρόδρομος” και  την υποστήριξη της Cyclinghellas.gr, το «2ο Κύπελλο Ανάβασης –Κίσσαβος- 24η Ανάβαση Ανατολής» στις 23 Οκτωβρίου. Πρόκειται για αγώνα δρόμου  18 χιλιομέτρων με αφετηρία  το χωριό Δήμητρα και τερματισμό στην Ανατολή. Με τον αγώνα αυτό κλείνει ο κύκλος των αναβάσεων για 2016 που ανέλαβε να διοργανώσει ο Π.Α.Σ. ΠΗΝΕΙΟΣ σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και Δήμους δύο πιο φημισμένα βουνά της Ελλάδας τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο. Να υπενθυμίσουμε ότι ο αγώνας «1ο Κύπελλο Ανάβασης – Όλυμπος- 1η Ανάβαση Λιβαδίου» διεξήχθη σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας στις 18-9, με εκκίνηση από την Ελασσόνα και τερματισμό στο Λιβάδι με τεράστια επιτυχία, με συμμετοχή 150 αθλητών και πλήθος συνοδών και θεατών.
Στόχος των διοργανώσεων είναι αφενός η ανάδειξη των ορεινών περιοχών και παραδοσιακών τοπικών προϊόντων, αφετέρου η ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας, η ανάδειξη του ποδηλάτου και η προώθηση του αθλήματος της ποδηλασίας. Στόχος των διοργανωτών η καθιέρωση των αγώνων ως θεσμό και αυτό γίνεται για δεύτερη χρονιά φέτος πραγματικότητα με την αμέριστη στήριξη των Τοπικών Δήμων και Φορέων των Τοπικών Κοινωνιών (απώτερος στόχος είναι οι αγώνες να έχουν Διεθνής συμμετοχές) και τώρα πια αναδεικνύονται ως μεγάλα αθλητικά γεγονότα για αυτές τις ορεινές περιοχές με όλα τα πιθανά τουριστικά και όχι μόνο οφέλη.
Ο Σύλλογός μας καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να καλλιεργήσει και να ενισχύσει την ποδηλατική κουλτούρα και συνείδηση των ανθρώπων, ώστε όλοι μέσα από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, να συσφίξουν τις σχέσεις τους. Με κάθε ευκαιρία και πρωτοβουλία εργάζεται προς την εκπαίδευση των πολιτών στην κατεύθυνση της ασφαλούς μετακίνησης τους και στην  προώθηση της κουλτούρας της χρήσης ήπιων μέσων μετακίνησης στην πόλη. Μπορούμε μαζί να συνδυάσουμε την κουλτούρα του αθλητισμού και το σημαντικό τουριστικό όφελος για την τοπική κοινωνία.
Η συμμετοχή των αθλητών, σύμφωνα με τις προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις κυπέλλων που διοργάνωσε ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ με την στήριξη της Cyclinghellas.gr και σύμφωνα με τις έως τώρα δηλώσεις συμμετοχής, αναμένεται να είναι πολλή μεγάλη και να ξεπεράσει τους 200 αθλητές από όλη την Ελλάδα που θα αφιχθούν με τους συνοδούς και πλήθος θεατών στο γραφικό χωριό Ανατολή. Οι κατηγορίες που θα τρέξουν στον αγώνα είναι αυτές των Παίδων, Εφήβων, Ανδρών, Γυναικών, Μάστερ 30+, 40+, 50+ ,60+, OPEN 18+, 30+, 40+,50+.

Παράλληλα θα διεξαχθεί ο αγώνας ανάβασης “2ο Junior Cup- Uphill” για μικρές κατηγορίες αθλητών αυτές των Μίνι Μικρά – Μίνι Μεγάλα αγόρια και κορίτσια.
Ο Ποδηλατικός ΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ ευχαριστεί θερμά το Δήμο Αγιάς και τον το Σύλλογο Ανατολιτών “Ιωάννης ο Πρόδρομος” για την συνδιοργάνωση και την στήριξη του αγώνα και προσκαλεί τους συμπολίτες να εκδράμουν στο όμορφο χωριό Ανατολή και να συμμετέχουν ως θεατές στην ποδηλατική γιορτή που ετοιμάζει

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις