ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση Πετράκου με τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας Θανάσης Πετράκος μαζί με αντιπροσωπεία της ΛΑΕ Λάρισας.

Στη συνάντηση, μετά την ενημέρωση για τα οικονομικά και διάφορα άλλα ζητήματα του Δήμου, η αντιπροσωπεία έθεσε στον κ. Καλογιάννη τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και τις κινητοποιήσεις που έχουν ήδη εξαγγελθεί,  και ζήτησε από αυτόν την συμπαράστασή του, καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου, και την με οποιοδήποτε τρόπο βοήθειά του προς τον δίκαιο αγώνα τους.

Έδωσε έμφαση στην προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς που έχουν ήδη αρχίσει, ζητώντας να πάρει θέση το Δημοτικό συμβούλιο στο σοβαρότατο αυτό θέμα, και βέβαια ο ίδιος ο δήμος να μην προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες για τυχόν υπάρχοντα δημοτικά χρέη συμπολιτών μας, που έχουν χτυπηθεί σκληρά από την μνημονιακή λαίλαπα και αδυνατούν να τα πληρώσουν.

Έθεσε το θέμα των διακοπών ύδρευσης προς τις ευάλωτες ομάδες ζητώντας  να σταματήσουν αυτές και να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ρύθμισης συσσωρευμένων χρεών, ώστε κανείς οφειλέτης που βρίσκεται σε αδυναμία εξόφλησης αυτών να μην στερηθεί αυτού του βασικού κοινωνικού αγαθό.
Επανέλαβε την κατηγορηματική άρνηση της Λαϊκής Ενότητας στην μεταβίβαση στο υπερταμείο των εταιρειών ύδρευσης και στο ενδεχόμενο πώλησής τους, και άκουσε με ικανοποίηση την δέσμευση του κ. Καλογιάννη, ότι η δημοτική αρχή της Λάρισας θα αντιδράσει με όλες τις δυνάμεις της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Εν όψει του χειμώνα που έρχεται και της μεγάλης αύξησης στην τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης ζήτησε από τον κ. Δήμαρχο να θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε αυτό να  ζητήσει από την κυβέρνηση την απόσυρση της δυσβάσταχτης αυτής αύξησης και την διεύρυνση των κριτηρίων χορήγησης  του επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης.
Σε απόλυτη συσχέτιση με αυτό η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ έθεσε και ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας, που προκαλείται από την ατμοσφαιρική ρύπανση από μικροσωματίδια και διοξίνες λόγω της καύσης ακατάλληλων προϊόντων στα τζάκια.
Το πρόβλημα είναι εξόχως σοβαρό και πρέπει να αποτελέσει θέμα ύψιστης προτεραιότητας και από την μεριά του Δήμου, με διαφώτιση των Λαρισαίων για τους υψηλούς κινδύνους από την δράση των συγκεκριμένων ρυπαντών με κάθε τρόπο και συγκεκριμένες ενέργειες που η ΛΑΕ πρότεινε, καθώς επίσης και με την καθημερινή και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τα επίπεδα των ρυπαντών αυτών από τις μετρήσεις και των σταθμών μέτρησης του Δήμου.

Τέλος η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ επανέλαβε την κατηγορηματική της αντίθεση στην τακτική της κυβέρνησης να «εξαφανίζει»   το προσφυγικό πρόβλημα, στοιβάζοντας τους πρόσφυγες σε απομονωμένα μέρη μέσα σε άθλιες συνθήκες διαμονής.
Ζήτησε από τον κ. Δήμαρχο να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί ώστε  τα προσφυγόπουλα να τύχουν της απαραίτητης  αυξημένης φροντίδας σε όλα τα επίπεδα, να μην στερηθούν του δικαιώματός τους να πάνε σχολείο και βέβαια να συνεχίσει ο Δήμος την ενημερωτική εκστρατεία του προς τους κατοίκους, για όλα τα ζητήματα που πιθανόν τους ανησυχούν σε σχέση με αυτό, ώστε να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης και εκμετάλλευσης από ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις