ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εγκαινιάστηκε σταθμός βάσης ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα

Ολοκληρώθηκε σήμερα με την τελετή των εγκαινίων ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της ευρύτερης περιοχής των Φαρσάλων του τομέα ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας των Φαρσάλων.

Αρχικά τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΑΒ ΚΥΦ-8535

Την εκδήλωση άνοιξε η υπεύθυνη Υγείας του Δήμου Φαρσάλων κ. Παναγιωτοπούλου η οποία χαιρέτισε την τελετή των εγκαινίων και αναφέρθηκε στην λειτουργία που αναμένεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στην περιοχή αναφορικά με την άμεση διακομιδή των περιστατικών που το έχουν ανάγκη, δημιουργώντας ταυτόχρονα στην κοινωνία, μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της επαρχίας για άμεση βοήθεια και διακομιδή με ασθενοφόρο.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΑΒ ΚΥΦ-8539

 Η διευθύντρια του ΚΥ Φαρσάλων κα. Τερζούδη ανέφερε:

«Αναμφίβολα είναι ένα έργο που θα βοηθήσει και θα  αναβαθμίσει την περιοχή και την ποιότητα της ζωής των πολιτών στον τομέα της Υγείας. Ευχαριστούμε τον Δήμο Φαρσάλων την 5ΥΠΕ και το κέντρο του ΕΚΑΒ που συνέπραξαν ώστε να δημιουργηθεί ο τομέας ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα, ενώ αναφέρθηκε ότι περιμένουμε να επανδρωθεί στο έπακρο. Στη συνέχεια τόνισε την υπερπροσπάθεια που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να αντεπεξέλθει στις καθημερινές απαιτήσεις των περιστατικών που προκύπτουν.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΑΒ ΚΥΦ-8545

Ο Διοικητής της 5ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας  Νέστωρας Αντωνίου ανέφερε:

«Η συνάντηση και η συνεργασία δυο διαφορετικών υπηρεσιών της  Υγειονομικής Περιφέρειας και του ΕΚΑΒ, είναι προς όφελος και εξυπηρέτηση του πολίτη. Για πρώτη φορά υπάρχει ΕΣΠΑ στην πρωτοβάθμια, όπου θα εξοικονομήσουμε πόρους για την αγορά εξοπλισμού και θα χρηματοδοτηθούν προσλήψεις και μισθοδοσίες κατά την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Για να μπορέσει να γίνει όλο αυτό πράξη, επιτάσσει την συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ κλείνοντας ανέφερε χαρακτηριστικά «ότι περνάει από το χέρι μου το έχετε» .

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΑΒ ΚΥΦ-8551

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος ανέφερε:

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχής που συνεργαζόμαστε άριστα με την 5ΥΠΕ καθώς και την πρόθεση και την βούληση για την λυθεί το πρόβλημα που απασχολεί την επαρχία. Τόνισε την ανάγκη το προσωπικό που θα το επανδρώσει να ντόπιοι από την επαρχία Φαρσάλων, έτσι ώστε να παραμείνουν χρόνια, επειδή οι ανάγκες της επαρχίας είναι μεγάλες  και να αποφευχθεί η ανάγκη να ξανά ψάχνουμε προσωπικό τα επόμενα χρόνια, στα πλαίσια του δυνατού. Επίσης ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδα και αχρείαστα».

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΑΒ ΚΥΦ-8554

Στις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Μίλτος Μυλωνάς τόνισε μεταξύ άλλων πως η ηγεσία του υπουργείου προχωρά σε κινήσεις ουσίας που αλλάζουν το σύστημα υγείας στην περιφέρεια: «Είναι πολιτική βούληση του Υπουργείου να ενισχυθεί η δημόσια υγεία και να αγγίζει όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, όλους τους ανθρώπους που διαμένουν στη χώρα μας» τόνισε και συμπλήρωσε πως «θέλουμε ένα ΕΚΑΒ να πρωταγωνιστεί στην θωράκιση και ενδυνάμωση του συστήματος δημόσιας υγείας.» «Στοχευμένα συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας στην περιφέρεια, που θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Οι πολιτικές που διέλυσαν το σύστημα υγείας στην χώρα μας δεν θα συνεχιστούν. Κάνουμε παρεμβάσεις όπου χρειάζονται και όπου υπάρχουν οι ανάγκες. Ο τομέας ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα θα λειτουργήσει άμεσα και θα στελεχωθεί ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν».

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΑΒ ΚΥΦ-8555

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παπαδόπουλος ανέφερε στην χρησιμότητα του ΕΚΑΒ και την πλήρη επάνδρωση του με προσωπικό, προς όφελος της ασφάλειας του πολίτη της επαρχίας Φαρσάλων, καθώς και των άλλων πολιτών της Θεσσαλίας.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΑΒ ΚΥΦ-8531

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΑΒ ΚΥΦ-8533

Στο τέλος της εκδήλωσης αναφέρθηκε ότι από τις επόμενες μέρες θα  λειτουργήσει, 24ωρη Βάση ΕΚΑΒ με δυο βάρδιες από τα Φάρσαλα, και μια από το χωριό Ζάππειο, με 24ωρη κάλυψη από την κεντρική υπηρεσία ΕΚΑΒ Λάρισας.

Στην τελετή των εγκαινίων παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Μίλτος Μυλωνάς, ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Παπαγγελής, ο Διοικητής της 5ης ΔΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστωρας Αντωνίου, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδόπουλοςο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, o περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τύμπας o υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημητρακόπουλος, η διευθ. του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων κ. Τερζούδη, Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Φαρσάλων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΑΒ ΚΥΦ-8547

 

ifarsala.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις