ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το βιβλίο «Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου» παρουσιάζεται στο ΟΥΗΛ

Η Εθελοντική Ομάδα ΣΤΗΡΙΞΗ κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο κοινό της Λάρισας παρουσιάζοντας το βιβλίο της Άννας Κορτέση “ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ” την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στο θέατρο ΟΥΗΛ στις 7 το απόγευμα. Η Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ αποτελείται από ανθρώπους που έχουν «κολλήσει αρκετά ένσημα» στον χώρο του εθελοντισμού συμμετέχοντας σε διάφορες εθελοντικές ομάδες ή συλλόγους.

Ανακαλύπτοντας πολλά κοινά στοιχεία στον τρόπο σκέψης και στην φιλοσοφία τους ενώθηκαν και δημιούργησαν την Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ.  Παρά το ότι αριθμεί ζωή μόλις δύο μηνών έχει ήδη κάνει, αθόρυβα πάντα, αρκετές δράσεις με αποτέλεσμα να κερδίσει την εμπιστοσύνη αλλά και την συμπαράσταση πολλών φορέων, συλλόγων, επιχειρήσεων αλλά και απλών πολιτών οι οποίοι δείχνουν διάθεση να στηρίξουν, με τον τρόπο του ο καθένας, τις δράσεις του νεοσύστατου αυτού συλλόγου.

Είναι άξιο θαυμασμού πως μια τόσο νέα Εθελοντική κίνηση κατάφερε να έχει την υποστήριξη τόσων πολλών φορέων και συλλόγων οι οποίοι θα εκπροσωπηθούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Κορτέση που θα είναι και η επίσημη παρουσίαση της Εθελοντικής αυτής ομάδας. Συγκεκριμένα θα παραστούν αντιπροσωπείες από τον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Αναπήρων Πολιτών, από το  Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Λάρισας του Ε.Ε.Σ., από το 1ο

και 2ο  Σύστημα Προσκόπων Λάρισας από την Εθελοντική ομάδα ΠΡΟΣΦΕΡΩ, από την Γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ, από τον Σύλλογο Γυναικών Λάρισας “Άλκηστις” και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος chef club. Οι αρχές της πόλης αλλά πλήθος πολιτών που αναμένεται να παραστούν είναι όλοι αυτοί που θα δώσουν ώθηση στα σχέδια των μελών της Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ που έχουν βάλει τον πήχη πολύ ψηλά σκοπεύοντας να κάνουν δράσεις πρωτοποριακές αλλά και ουσιαστικές για την ανακούφιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Βασική αρχή της Ομάδας είναι ότι σε καμία δράση της δεν θα εμπλέκεται με τα οικονομικά. Θα διοργανώνει εκδηλώσεις στις οποίες τα όποια οικονομικά οφέλη θα εισπράττονται απ’ ευθείας από τον εκάστοτε δικαιούχο. Το κόστος της κάθε διοργάνωσης θα καλύπτεται από επιχειρήσεις-χορηγούς.

Η εκδήλωση της 20ης Οκτωβρίου γίνεται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Η νεαρή και ταλαντούχα συγγραφέας Άννα Κορτέση έγραψε το βιβλίο “ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ” έχοντας σαν κεντρικό ήρωα τον Βασίλη Πιπέρη και την περιπέτεια του. Γνωστή για την εθελοντική της δράση, παραχώρησε όλα τα εμπορικά δικαιώματα του βιβλίου της για την ενίσχυση του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών και την πλήρη αποθεραπεία του Βασίλη Πιπέρη. Για την διεκπεραίωση αυτής της διαδικασίας εμπιστεύθηκε την Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ η οποία διοργανώνει αυτή την παρουσίαση.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ψυχολόγος Δημοσθένης Παναγιώτου ενώ ομιλητής θα είναι και ο Βασίλης Πιπέρης.  Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η κ. Σπυριδούλα Φατούρου ενώ συντονιστής της παρουσίασης θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης θα καλύψουν τρεις καλλιτέχνες που εκτός από την αναμφισβήτητη καλλιτεχνική τους οντότητα είναι παρόντες σε κάθε εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Ο Χρήστος Παπαχρήστος, η Αρετή Παπαναστασίου και ο Μιχάλης Ζουριδάκης.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου θα ακολουθήσει μια φιλική δεξίωση ενώ η συγγραφέας Άννα Κορτέση θα συνομιλήσει με τους καλεσμένους και θα υπογράψει βιβλία της.

Μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής δείχνει ότι η Εθελοντική Ομάδα ΣΤΗΡΙΞΗ βαδίζει σε σωστά εθελοντικά μονοπάτια και κερδίζει στην συνείδηση όλο και περισσότερων εθελοντών. Γνωστή Κυρία της Λάρισας, που το όνομα της θα ανακοινωθεί κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρει για έδρα της Ομάδας κατάστημα που διαθέτει στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου λοιπόν στις 7 το απόγευμα στο θέατρο ΟΥΗΛ για να γνωρίσουμε μια νέα και φιλόδοξη Ομάδα Εθελοντών αλλά και το βιβλίο της Άννας Κορτέση  “ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ”.

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις