ΕΛΛΑΔΑ

Σχέδια Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα για το Mega

Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα στη μιντιακή πιάτσα ότι οι οικογένειες Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη βρίσκονται εκ νέου σε συζητήσεις για την τύχη του Mega.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές επεξεργάζονται τρία σενάρια, ανάλογα και με τις εξελίξεις στο ΣτΕ. Το πρώτο έχει να κάνει με την προοπτική να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία αδειοδότησης και μοιραία το κανάλι της Μεσογείων να ρίξει «μαύρο». Σε αυτή την περίπτωση, οι δύο μέτοχοι προσανατολίζονται -σε συνεννόηση και με τις τράπεζες- στο να πουλήσουν την πολυσυζητημένη ταινιοθήκη του πάλαι ποτέ Μεγάλου Καναλιού και να εξασφαλίσουν ένα πολύ σημαντικό ποσό, που θα πέσει στην υπό εκκαθάριση επιχείρηση.

Ωστόσο, το πλέον σημαντικό κομμάτι των διεργασιών αφορά το ενδεχόμενο το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας να κρίνει πως ο Νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός. Αν συμβεί αυτό, οι δύο μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες σκέφτονται σοβαρά, όπως διαμηνύουν στενοί συνομιλητές τους, να προχωρήσουν στην περιβόητη ΑΜΚ που δεν είχε γίνει ποτέ και, αφού επί της ουσίας θέσουν εκτός μετοχικού σχήματος τον Σταύρο Ψυχάρη, να συνεχίσουν να λειτουργούν το Mega ως θεματικό-ψυχαγωγικό κανάλι, με πολύ μικρότερο κόστος (όπως εξάλλου συμβαίνει και τώρα, μετά τη «μετακόμιση» εργαζομένων από όλες τις ειδικότητες σε άλλη επαγγελματική στέγη).

Την ίδια στιγμή, πάντως, ακόμη κι αν το ΣτΕ απορρίψει τις προσφυγές των παραδοσιακών καναλαρχών, υπάρχει στο τραπέζι των δύο πλευρών και η διεκδίκηση θεματικής-ψυχαγωγικής άδειας (όταν θα προκηρυχθούν από την κυβέρνηση), καθώς τα ιδιαίτερα υψηλά νούμερα τηλεθέασης του Μεγάλου Καναλιού μέσω της προβολής των παλαιών, επιτυχημένων σειρών του (κι ενώ έχουν ξεκινήσει τα νέα προγράμματα του ανταγωνισμού) κατέδειξαν ξεκάθαρα την κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να κινηθεί το κανάλι, αν και εφόσον υπάρξει αποτέλεσμα στις εν λόγω ζυμώσεις.

Στο μεταξύ, με τους εργαζομένους να κλείνουν σε δύο εβδομάδες έξι μήνες απλήρωτοι (ενώ σε κάποιες περιπτώσεις συνεργατών οι μήνες είναι και… δέκα), στο Mega εξακολουθούν να κυκλοφορούν φήμες ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες προκειμένου να βρεθεί τρόπος να καταβληθούν δύο μισθοί.

Οι εργαζόμενοι, παρά το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς έχουν προχωρήσει και σε επίσχεση, είναι πλέον απελπισμένοι και θεωρούν ότι στην καλύτερη περίπτωση για αυτούς θα πάρουν κάποια από τα οφειλόμενα και πολύ δύσκολα τις αποζημιώσεις τους. Ωστόσο, δεν πρόκειται να παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις τους και το αμέσως επόμενο διάστημα θα κινηθούν ακόμα πιο δυναμικά. Ηδη οι περισσότεροι από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους κάνουν κρούση συνεργασίας σε άλλα Μέσα, ενώ κάποιοι όπως ο Αντώνης Φουρλής (που είναι συνεταίρος σε μαγαζί με φυσικούς χυμούς στο Σύνταγμα) ξεκινούν και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Καμία συζήτηση δεν γίνεται για Πρετεντέρη, Τρέμη και Οικονομέα από τους γνωστούς παρουσιαστές, ενώ για άλλους υπάρχει φημολογία ότι συζητούν με κανάλια, και όχι μόνο.

parapolika.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις