ΕΛΛΑΔΑ

Συντάξεις 600 και μισθοί 400 ευρώ! Η Ελλάδα στη χειρότερη θέση μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία!

  • Μειωμένες κατά 30% οι νέες συντάξεις λόγω του νόμου Κατρούγκαλου
  • Συντάξεις φτώχειας των 345 ευρώ για χιλιάδες συνταξιούχους
  • Νεόπτωχοι οι συνταξιούχοι μετά τις 13 Μαϊου με σύνταξη στο 40,7% του μισθού τους
  • Θέλουν μισθούς 545 ευρώ για τους τυχερούς νέους που βρίσκουν μόνιμη εργασία
    Ήρθε η έρευνα της Εurostat για να δείξει ότι η Ελλάδα δεν ανήκει μόνο Γεωγραφιικά αλλά και οικονομικά στα Βαλκάνια. Όπως είχε πει προειδοποιώντας ουσιαστικά πριν πέντε χρόνια ο Πολ Τόμσεν ότι η Ελλάδα είναι μια βαλκανική χώρα έτσι πλέον συγκρινόμαστε μόνο με τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία στα επίπεδα της φτώχειας, καθώς με ποσοστό του πληθυσμού 35,7% δηλαδή 3,8 εκατομμύρια ανθρώπους φτωχούς στην Ευρώπη η χώρα μας είναι σε λίγο καλύτερη θέση μόνο σε σύγκριση με τις δύο παραπάνω χώρες.
    Η κατάσταση ωστόσο τείνει να γίνει χειρότερη καθώς ήδη στο ζήτημα των εργασιακών συζητείται νέα μείωση των κατώτερων μισθών ειδικά για τους νέους κάτω των 25 ετών ακόμη και στα 545 ευρώ, ενώ για όσους δεν έχουν την τύχη να έχουν μόνιμη εργασία πλήρους απασχόλησης ήδη οι μισθοί έχουν πέσει στα επίπεδα των 400 ευρώ ή και πιο κάτω.
    Μάλιστα ο νόμος Κατρούγκαλου προσθέτει στο παραπάνω ποσοστό μια ολόκληρη στρατιά νεόπτωχων συνταξιούχων καθώς έρχεται να προσθέσει την τρίτη κατά σειρά μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης φτάνοντάς το στο 40,7%.
    Κάπως έτσι για όσους βγαίνουν στη σύνταξη μετά τις 13 Μαϊου του 2016 η σύνταξη είναι κατά 30% μειωμένη σε σχέση με τους άλλους, ενώ τα πράγματα είναι χειρότερα για όσους δεν έχουν 40 χρόνια ασφάλισης πριν βγουν στη σύνταξη καθώς τα… ψαλίδια είναι απανωτά ρίχνοντας το ποσό σε επίπεδα πείνας.
    Επί της ουσίας πλέον όσοι έχουν 15ετία δεν δικαιούνται παρά 345 ευρώ σύνταξη, ενώ όσοι έχουν 20 έτη ασφάλισης παίρνουν σύνταξη μόλις 384 ευρώ εθνική σύνταξη. Πάνω σε αυτό το ποσό της εθνικής θα προστίθενται και τα ποσά που αναλογούν στο μισθό από το 2002 και ύστερα σε ποσοστό 40,7%.

newsit.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις