ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη μετά από 18 χρόνια δουλέμπορος για πρόκληση ναυαγίου

Μετά 18 χρόνια συνελήφθη Έλληνας δουλέμπορος για την πρόκληση ναυαγίου, στο οποίο είχαν κινδυνεύσει να πνιγούν δεκάδες παράνομοι μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Ο συγκεκριμένος είχε πάρει από το Κουσάντασι της Τουρκίας παράνομους μετανάστες στο ταχύπλοο σκάφος του.

Ο καθένας τους είχε δώσει περίπου 600.000 δραχμές, 1.800 ευρώ σήμερα.

Όλα συμβαίνουν τον Απρίλιο του 1998. Το σκάφος κινούνταν στα ανοικτά της Τήνου, όταν φαίνεται να έμεινε από καύσιμα. Ο 64χρονος σήμερα κατηγορούμενος είχε καταφέρει να εγκαταλείψει το σκάφος, το οποίο ακυβέρνητο εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών είχε συνθλιβεί πάνω σε βράχια των ακτών του νησιού.

Οι παράνομοι μετανάστες είχαν καταφέρει να πηδήξουν στα μανιασμένα νερά και να βγουν στα παράλια, χωρίς ευτυχώς κανείς να χάσει τη ζωή του.

Το 2004, ο 64χρονος είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκισης από το Τριμελές Εφετείο Αιγαίου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Για όλα αυτά τα χρόνια ο κατηγορούμενος παρέμενε άφαντος ή κανείς δεν τον είχε αναζητήσει. Ο φυγόδικος συνελήφθη τελικά το πρωί της Κυριακής, στην Ν. Σμύρνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι εκτέλεσαν το ένταλμα.

thetoc.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις