ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ

O υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισκέφθηκε την Κρήτη προκειμένου να συμμετάσχει στο 27ο Συνέδριο των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο υπουργός, στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε:

Στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, που θα αφορά στην αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στο σημαντικό έργο που αυτή, επιτελεί.

Στις πολιτικές εξελίξεις και στο κυβερνητικό έργο, υπογραμμίζοντας, πως στο σύνολό του θα κριθεί, όταν τελειώσει η θητεία αυτής της κυβέρνησης.

Ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, τόνισε πως η αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ παρέμενε σε επίπεδο σχεδιασμού, επί μια εικοσαετία, ενώ τώρα, για πρώτη φορά παίρνει σάρκα και οστά. Επίσης αναφέρθηκε στην προμήθεια νέων οχημάτων όπου γι΄αυτόν τον σκοπό, θα διατεθούν 13 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός κ. Κουρουμπλής δεσμεύθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα των αστυνομικών στον πρωθυπουργό -όπως η υποστελέχωση διαφόρων αστυνομικών τμημάτων της χώρας, ο παλιός στόλος περιπολικών της ΕΛΑΣ αλλά και οι μειώσεις των αποδοχών τους- και να εργασθεί μαζί με την υπόλοιπη πολιτική και φυσική ηγεσία, «για να δούμε», όπως είπε χαρακτηριστικά «όλοι μαζί, σιγά-σιγά και με τη βελτίωση των οικονομικών της χώρας, πώς θα προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση αυτών των δίκαιων αιτημάτων».

Ο υπουργός, αναφερόμενος και στο πρόβλημα της φύλαξης προσώπων από ένστολους, δήλωσε, πως «δεν είναι σωστό ένας βουλευτής να έχει επτά αστυνομικούς για να τον προσέχουν».

Στο συνέδριο με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας διαρκείας για μία Ελληνική Αστυνομία θεματοφύλακα αρχών και αξιών» παραβρέθηκαν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, κ. Γιάννης Κατσιαμάκας, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ, καθώς και οι τοπικές αρχές της Κρήτης.

aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις