ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χρυσή η InDonnation!

Μια ακόμη διάκριση πέτυχε το γυναικείο φωνητικό σύνολο InDonnation του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, που συμμετείχε στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμό Χορωδιών της INTERKULTUR στην Κέρκυρα.

Η χορωδία, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Κτιστάκη, απέσπασε χρυσό μετάλλιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διαγωνιζόμενη στη δυσκολότερη κατηγορία για γυναικείες χορωδίες (A3), αποσπώντας θερμές κριτικές από τη Διεθνή Επιτροπή η οποία απαρτίζονταν από τους Fred Sjoberg, Jay Clayton, και Βύρωνα Φιδετζή.

Η InDonnation κατάφερε να συγκεντρώσει, όπως και πέρυσι στην αντίστοιχη διοργάνωση στην Καλαμάτα, την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των ελληνικών συμμετοχών κατακτώντας Χρυσό δίπλωμα “επιπέδου V” με βαθμολογία 25.02, γεγονός που της εξασφαλίζει την απευθείας πρόκριση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Xορωδιών, καθώς και στο Grand Prix των Εθνών.

14642372_1315467525144261_3609597690194567763_n

Η χορωδία ενθουσίασε το κοινό με όλες τις εμφανίσεις της, τόσο στην τελετή έναρξης και τη συναυλία φιλίας, όσο και στην τελετή λήξης, ρίχνοντας την αυλαία της διοργάνωσης, όπου παρουσίασε ένα μικρό απόσπασμα από την προγραμματισμένη ετήσια συναυλία της που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΔΩΛ στις 5 Νοεμβρίου 2016.

Το πιανιστικό μέρος των τραγουδιών που ερμήνευσε η χορωδία, είχε όπως πάντα η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη, ενώ τις χορογραφίες επιμελήθηκε γι’ ακόμη μια φορά η Φαίη Σούκου.

Την αποστολή συνόδευσε ο διευθυντής του ΔΩΛ Απόστολος Αλεξίου.

Να σημειωθεί, ότι η Ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας (διεύθυνση: Χρήστος Κτιστάκης) στην Κατηγορία Β2 – Επιπέδου Δυσκολίας ΙI, απέσπασε Ασημένιο δίπλωμα «επιπέδου ΙX» με 19.00.

Δήλωση αντιδημάρχου Πολιτισμού Πάνου Σάπκα για την επιτυχία της InDONNAtion:
“Νιώθουμε πολύ υπερήφανοι για τη νέα μεγάλη επιτυχία του Γυναικείου Φωνητικού Σύνολου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, InDONNAtion, με μαέστρο τον Δημήτρη Κτιστάκη, που διακρίθηκε 1ο Διεθνές Φεστιβάλ & Διαγωνισμό Χορωδιών Κέρκυρας.
Αυτό το δεύτερο βραβείο, καθώς και το βραβείο της Ανδρικής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας με μαέστρο τον Χρήστο Κτιστάκη, εδραιώνει την πεποίθησή μας ότι η Λάρισα διαθέτει ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό δυναμικό, στο οποίο πρέπει να σταθούμε αρωγοί για να απογειωθεί.
Έτσι, συνέβηκε και με την InDONNAtion, στις δυνατότητες της οποίας πιστέψαμε αμέσως και την εντάξαμε στο Ωδείο μας. Καλώ όλους τους Λαρισαίους να απολαύσουν τη Χρυσή μας χορωδία, στις 5 Νοεμβρίου στο ΔΩΛ, σε μια μοναδική συναυλία.
Θερμά συγχαρητήρια στον διευθυντή του ΔΩΛ Απ. Αλεξίου, το μαέστρο Δημήτρη Κτιστάκη, την πιανίστα Φρόσω Αστ. Κτιστάκη, τη χορογράφο Φαίη Σούκου και τις χορωδούς.
Είμαι σίγουρος, πως θα ακολουθήσουν κι άλλα βραβεία, γιατί γνωρίζω πως δουλεύουν με αυταπάρνηση και μεράκι.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις