ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλη νίκη του Γυμναστικού στο πρώτο εντός έδρας ματς!- Κέρδισε το Ηράκλειο με 83-64

Έδειξε τα «δόντια» του από τον πρώτο κιόλας εντός έδρας αγώνα ο Γυμναστικός κερδίζοντας με 83-64 την ομάδα του Ηρακλείου και έστειλε το μήνυμα ότι από την έδρα του το κλειστό της Νεάπολης, πάρα πολύ δύσκολα θα περάσει αντίπαλος.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν «τρακαρισμένοι» το ματς καθώς τους βάραινε το άγχος του πρώτου εντός έδρας αγώνα, αλλά γρήγορα το  ξεπέρασαν, χωρίς ωστόσο να μπορούν να πάρουν προβάδισμα με αποτέλεσμα στο πρώτο δεκάλεπτο να είναι πίσω στο σκορ με 14-15.

Οι ισορροπίες επήλθαν στο δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα όταν οι Λαρισαίοι άρχισαν να βρίσκουν τον καλό τους εαυτό και πήραν ελαφρύ προβάδισμα που στην συνέχεια έφτασε τους δέκα πόντους (32-22), για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο βρίσκοντας τον ΓΣΛ μπροστά στο σκορ με 35-29.

Το ξεκίνημα του τρίτου μέρους ήταν εκρηκτικό για τους παίκτες του Μπουλιάκη που με ένα σερί 8-0, πήραν διαφορά στο σκορ 14 πόντων. Όμως οι φιλοξενούμενοι με ένα δικό τους σερί μείωσαν και πάλι στους 5, (45-40) και το παιχνίδι πήρε και πάλι …φωτιά. Όχι για πολύ όμως, αφού οι γηπεδούχοι επέδειξαν σοβαρότητα και με νέο σερί 8-0, ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 56-44.

Το τελευταίο δεκάλεπτο άνηκε πια ολοκληρωτικά στον ΓΣΛ, που έδειξε ποιος ήταν το απόλυτο «αφεντικό» στο γήπεδο και όχι μόνο διατήρησε την υπέρ του διαφορά αλλά την αύξησε κιόλας φτάνοντάς την και στους 22 πόντους (81-59) 1’ πριν το τέλος του αγώνα που ήταν η ανώτερη τιμή της, για να κερδίσει τελικά με σκορ το 83-64.

ΓΣΛ: (Μπουλάκης): Τόζιος 8 (2), Νίκολιτς 14 (1), Κούτρας 10 (1), Μπέμπης 11 (3), Σπυρόπουλος 12, Γκιουλέκας 18 (3), Τσούμας Γ., Τσουράκης 10, Χαιρετίδης, Γουμενόπουλος.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Ράλλης): Πάνου 2, Λόλας 18 (1), Παπαδάκης 9, Τσερκίτζογλου, Μαραγκάκης, Πετράκης 3 (1), Κουπίδης 7, Αθανασιάδης, Λιανός 12, Λάτοβιτς 5 (1), Πάλλης 8.

gsl-nikh1

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θανάσης Μπουλιάκης (τεχνικός ΓΣΛ): «Το σημερινό ματς για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να το κερδίσουμε. Περάσαμε από τις 22 Αυγούστου που ξεκινήσαμε, πάρα πολλά προβλήματα, ίσως κουραστήκαμε και εμείς να τα λέμε και εσείς να τα ακούτε, αλλά είναι η αλήθεια. Μόνο αυτή την εβδομάδα δουλέψαμε κανονικά χωρίς απουσίες και τραυματισμούς.

Αντιληφθήκαμε την σημαντικότητα της στιγμής και νομίζω ανταποκριθήκαμε σωστά ακόμα και στα άσχημα σημεία του αγώνα για εμάς. Έτσι φτάσαμε σε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που είναι πολλά χρόνια μαζί και ο κόουτς και τα παιδιά τα περισσότερα, ενώ εμείς είμαστε μια εντελώς νέα ομάδα. Έχουν μια ομοιογένεια που εμείς ακόμη δεν έχουμε. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες γιατί εμείς ξέρουμε ,τι περάσαμε για να φτάσει αυτή η ομάδα εδώ. Μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα στο Παγκράτι συνεχίσαμε δυνατά και ήρθε σήμερα η νίκη, είμαστε και θα είμαστε όλοι μαζί μέχρι να μπορέσει αυτή η ομάδα να ορθοποδήσει και να έρθει εκεί που της αξίζει. Η συνέχεια για εμάς, είναι πολύ δύσκολη, θα το χαρούμε σήμερα αλλά από αύριο τα κεφάλια μέσα, πάμε σε μια δύσκολη έδρα κόντρα σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο, τον Ηρακλή. Θέλουμε να είμαστε υγιείς, αυτό προέχει για να πάμε καλά. Το ρόστερ μας είναι μικρό, όπως και το ροτέισον, άρα θα πρέπει να είμαστε υγιείς για να δίνει ο καθένας αυτό που πρέπει στην ομάδα. Το ματς κρίθηκε στην καλή δημιουργία που είχαμε σαν ομάδα, κυρίως από τον Νίκολιτς και τον Κούρα που μας ξεκόλλησαν.

Όσο για τον Νισύριο έπαθε ένα διάστρεμμα και γι’ αυτό δεν αγωνίστηκε, αναμένεται μετά τον Ηρακλή να είναι καλά για να μας βοηθήσει και αυτός».

Σωτήρης Γκιουλέκας (παίκτης ΓΣΛ): «Αρχικά συγχαίρω το Ηράκλειο, μια ομάδα με αρχές στο παιχνίδι της και με ίδιους στόχους με εμάς. Σημαντική η νίκη μας και η διαφορά που πήραμε στο τέλος. Η διαφορά των ομάδων δεν είναι τόσο μεγάλη όσο δείχνει το σκορ, αλλά διαχειριστήκαμε καλά τα τελευταία λεπτά του αγώνα και φτάσαμε στην εύκολη νίκη.

Ήταν μια νίκη ψυχολογίας για εμάς, την χρειαζόμασταν πολύ μετά την ήττα στο Παγκράτι. Μας κάνει πιο δυνατούς αλλά μας γεμίζει και με ευθύνες. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι στο επόμενο ματς.

Είμαι πολύ χαρούμενος που ο ΓΣΛ έκανε μετά από τόσα χρόνια την πρώτη του νίκη στην Α2. Είμαι κομμάτι αυτής της ομάδας και θα συνεχίσω να είμαι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήταν εδώ, τον θέλουμε συνέχεια δίπλα μας. Εύχομαι να είμαστε υγιείς, μόνο αυτό και καλή συνέχεια στο Ηράκλειο».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις