ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας – “Πουλούσε” γυναίκες από την Ουκρανία

Εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν στην Αθήνα, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε οικίες και οίκους ανοχής, πέντε μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Πρόκειται για άνδρες,, ηλικίας 37 και 49 ετών και τρείς  αλλοδαπές, ηλικίας 22, 49 και 61 ετών. Επιπλέον, αναζητείται ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας καθώς και δύο γυναίκες, ως συνεργοί τους.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθησαν τέσσερις γυναίκες για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων και προσήχθησαν άλλες ένδεκα αλλοδαπές.

Σε βάρος των μελών του κυκλώματος, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της σωματεμπορίας και της μαστροπείας καθώς και για παράβαση των νόμων περί αλλοδαπών και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων για τον εντοπισμό θυμάτων σωματεμπορίας, αποκαλύφθηκε η δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης στην εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών και ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της.

Όπως προέκυψε από τη προανάκριση, μια από τις συλληφθείσες, εντόπιζε στη πατρίδα της, την Ουκρανία, νεαρές κοπέλες, που βρίσκονταν σε οικονομική δυσχέρεια. Με την υπόσχεση ότι θα τους εξασφάλιζε δουλειά στην Ελλάδα, τις έπειθε να έρθουν εδώ, με το κύκλωμα να αναλαμβάνει τα υπόλοιπα!

Οι άτυχες κοπέλες, «κλείνονταν» σε κάποιο από τα έξι σπίτια που είχαν μισθώσει τα μέλη του κυκλώματος, όλα στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια οδηγούνταν στους οίκους ανοχής που επίσης τους ανήκαν.

Προηγουμένως φρόντιζαν να τους αφαιρούν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Η λειτουργία των οίκων ανοχής, εποπτεύονταν από μέλη του κυκλώματος, ώστε τα έσοδα να περιέχονται σε αυτούς.

Σε περίπτωση που κάποιο από τα θύματα δεν ικανοποιούσε τις απαιτήσεις του κυκλώματος, «πωλούνταν» αντί 3.000 ευρώ, σε Αλβανό ο οποίος αναλάμβανε την περαιτέρω εκμετάλλευση τους.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάσχεσαν : 6.310 ευρώ, 11 διαβατήρια, πλήθος ιδιοχείρων σημειώσεων που σχετίζονταν με τη λειτουργία των «σπιτιών», αυτοκίνητα και πλήθος αποδείξεων πληρωμής δελτίων στοιχηματισμού τυχερών παιγνίων.

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις