ΛΑΡΙΣΑ

Μάξιμος σε μαθητές 44ου Δημοτικού Λάρισας: “Θεμελιώδης η διάκριση των εξουσιών!”

Στην αξία της διάκρισης των εξουσιών σε νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική, αλλά και στη σημασία της «τέταρτης εξουσίας»-όπως είθισται να αποκαλείται η δημοσιογραφία-, αναφέρθηκε ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καλωσορίζοντας 54 μαθητές και μαθήτριες με τους συνοδούς τους εκπαιδευτικούς του 44ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στη Βουλή των Ελλήνων. Όπως χαρακτηριστικά είπε «θεμελιώδης λίθος της δημοκρατίας μας είναι η διάκριση των εξουσιών, που δεν μπορεί να ασκούνται από το ίδιο πρόσωπο».

Ο Θεσσαλός πολιτικός εξήγησε στα παιδιά τον τρόπο που λειτουργεί η εθνική αντιπροσωπεία ως νομοθετικό σώμα, αλλά και ως όργανο ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας. Ο κ. Χαρακόπουλος που απάντησε σε απορίες (από το χρόνο ομιλίας του βουλευτή μέχρι το έργο των κοινοβουλευτικών επιτροπών), ευχήθηκε καλή πρόοδο στα παιδιά, ενώ τα προέτρεψε να ενδιαφέρονται για τα κοινά.

Νωρίτερα ξεναγήθηκαν στους χώρους του κοινοβουλίου και ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου που υπήρξε παλάτι για τους βασιλείς, ενώ από το 1935 στεγάζει την εθνική αντιπροσωπεία.

Τα παιδιά συνόδευαν η διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Αλεξούλη και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί: κ. Νικόλαος Μπάνος και οι κυρίες Ιωάννα Σόλτα, Ευαγγελία Κανιά και Φανή Σερέτη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις